Bakan Akar'dan ABD ile ortak harekat merkezine ilişkin açıklama

EGEOLAY/Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile Suriye'de güvenli bölgenin oluşturulması için kurulan 'Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nin tam kapasiteyle faaliyete başladığını duyurdu.

Bakan Akar'dan ABD ile ortak harekat merkezine ilişkin açıklama
Editör: Ege Olay
24 Ağustos 2019 - 16:59 - Güncelleme: 24 Ağustos 2019 - 17:51
Türkiye ile ABD arasındaki "Birleşik Müşterek Harekat Merkezi" tam kapasiteyle faaliyete başladı.

Açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. İzmir'de konuşan Akar, "Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Birinci safhayla ilgili sahada uygulamalara geçildi" dedi. 

İlk ortak helikopter uçuşunun da bugün yapıldığını belirten Bakan Akar, "Ayrıca teröristlere ait mevzilerin ve tahkimatın tahribine de başlandı" diye konuştu.

Türkiye ile ABD Suriye'de (Fırat'ın doğusunda) güvenli bölge kurulmasına yönelik çalışmaların yapılması için "Birleşik MÜşterek Harekat Merkezi"nin oluşturulmasına karar vermişti. Anlaşmaya göre plan 3 aşamalı işleyecek; Müşterek Harekat Merkezi'nin kurulması, faaliyete başlaması ve ortak devriye yapılması. 



Bugün üçüncü safhası başlatılan Pençe harekatına da değinen Akar, "Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16 olmak üzere son 8 ayda Irak’ın kuzeyinde 654 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe-3 başarıyla devam ediyor" dedi.

Akar İdlib'deki gelişmelerle ilgili olarak da "Gözlem noktalarımıza veya oradaki varlığımıza yönelik herhangi bir saldırıda meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanırız" ifadelerini kullandı.(NTV)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum