Atila, "Doğup, büyüdüğüm kente, 35. Başkan olmak için yola çıktım"

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, doğup büyüdüğü Bornova’da 5 bin kişiye hitap etti. İlçe Başkanlığı ziyareti mitinge dönüşen buluşmada Atila’nın konuşması sık sık slogan ve alkışlarla kesildi.

Atila, "Doğup, büyüdüğüm kente, 35. Başkan olmak için yola çıktım"
Editör: Ege Olay
07 Ocak 2024 - 14:43
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila’nın ortak akıl buluşmalarındaki CHP Bornova durağı, adeta bir gövde gösterisine dönüştü. 5 bin Bornovalının sevgi seliyle karşıladığı Atila’nın konuşması sık sık sloganlar ve alkışlarla kesildi.
 
Atila’nın Bornovalılarla buluşması bir mitinge dönüşerek balkonlardan ve çevredeki esnaflardan da destek gördü.
 
İlçe binası önünde Bornovalılara seslenen Olgun Atila, toplanan kalabalığa coşkuyla seslendi. Atila sözlerine “Bornova’da, evimizde, ailemizin içindeyiz. Doğduğum, büyüdüğüm, çocuklarımı büyüttüğüm, gücümü aldığım siz değerli hemşerilerimi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. 40 sene önce bu okula girdiğim yerde sizlerin karşısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmanın büyük onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İyi ki Bornovalıyız, iyiki İzmirliyiz” cümleleri ile başladı.
 
“2014’te yola çıktığımızda Bornova Bizim Evimiz derken; 2024’te İzmir Bizim Evimiz, diyoruz” diyen Atila, yola çıkma sürecini şu sözlerle anlattı; “İzmir’imizin 30 tane birbirinden değerli ilçesi arasında kardeşlik ve dayanışma duygularını arttırmak için yola çıktık ve bütün ilçelerimizi, ilçe başkanlıklarımızı ziyaret ettik. Oradaki sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla, esnaf kuruluşlarıyla, işçi sendikalarıyla, değerli hemşerilerimizle bir araya geldik.”
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Olgun Atila, yaptığı konuşmada aday gösterildiği takdirde hayata geçireceği çalışma ve projeleri Bornovalılarla paylaştı.
 
Açıklamaları Bornovalılar tarafından sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Atila’nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;
 
 
 
HER İLÇEDE MARKA DEĞERİ YARATILACAK
 
 
 
Her ilçemizin birbirinden farklı sorunları, desteklenmesi gererek ürünleri var. Beydağ’da Kestane Festivali yapmayı planlıyoruz; Tire’nin su sorunu ve eski tarihi eserlerini restore etmeyi planlıyoruz; Aliağa’nın otogar ve İZBAN hattıyla ilgili ulaşım sorunları var. Kemalpaşa’mıza metro kazandırmak, otopark sorununu çözmek istiyoruz. Bergama’mıza İZBAN hattı getirmek otogar sorununu çözmek istiyoruz. Küçük Menderes’te, Tire’de, Ödemiş’te, Bayındır’da hayvancılığı arttırmak, Tire Süt Kooperatifi gibi marka değerlerimizi arttırmak, Bayındır’da Çiçek Kooperatifleri sayısını daha da arttırmak her anlamda kalkınmak ve gelişmek için yola çıktık. Urla’mızı metroyla kavuşturmak, güzel Karşıyaka’mıza Bornova’mıza yaptığımız stadın daha güzelini yapmak, Karaburun’umuz ve Selçuk’umuzda Meslek Yüksek Okullarını büyütmek ve balık entegre tesisi kurmak, vatandaşlarımızdan, sizlerden, sosyal medyadan gördüğümüz talepler üzerine daha önce ulaşımda uygulanan 90 dakika uygulamasını daha iyi bir şekilde geri getirmek, vatandaşımıza sosyal destek sağlamak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın İZSU faturalarına destek olmak, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, İzmir’in en önemli sorunlarından olan ulaşımı rahatlatmak, altyapıyı daha iyi kullanır hale getirmek ve Körfezimizi de hep birlikte İzmir’in güzel gerdanı haline getirmek, çocuklarımızın yelken sporu yaptığı, ulaşımda vapur seferlerinin arttığı, deniz taksisi kentin bir yakasından karşı yakasına geçilebildiği, ulaşım sorununu çözdüğümüz bir dönem olsun diyoruz.
 
 
 
BORNOVALI OLMANIN GURURU…
 
 
 
Değerli hemşerilerim her zaman Bornovalı olmaktan onur ve gurur duydum. Sizlerden aldığım güçle 30 ilçemizde, sizlerin kefaleti ve selamını götürdüm. Güzel İzmir’imizde bizi az tanıyanlar olabilir. Ama her gittiğimde şunu gururla söyledim. Bizi tanımayanlar Bornova’da tanıdıkları varsa onlara sorsunlar. Sizler sayesinde sizleri de hiç yere baktırmadan 30 ilçemizde çok coşkulu bir şekilde karşılandık. Bundan dolayı bizleri yetiştiren değerli Bornovalılara değerli büyüklerimize ve siz kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum İyi ki varsınız, size minnettarım.
 
 
 
ATATÜRK TARTIŞILAMAZ
 
 
 
Değerli hemşerilerim, 30 ilçemizde hep söylediğimiz ve yönetim tarzımızda farklılık ortaya koyduğumuz ortak akıl bizim birinci maddemiz. Ortak akıl toplantıları yaptık, hemşerilerimizle dertleştik, onları dinledik, biz kendimizi, düşüncelerimizi anlattık. 30 ilçe arasında birlik ve beraberliğimiz arttırdık.
 
Geçtiğimiz hafta Türkiye’mizin iki güzide kulübü olan Galatasaray’ımız ve Fenerbahçe’miz hangi akla hizmetse Cumhuriyet’in 100. Yılında Suudi Arabistan’a gitmek zorunda kaldı. Şimdi buradan bir kere daha söylüyorum; bizim bütün güzide kulüplerimiz hepsi bizim renklerimiz, değerlerimiz. Cumhuriyet’in 100. yılında, İzmir’de, Türkiye’nin diğer kentlerinde yapılması gereken Süper Kupa Final Maçının yanlışlıkla oraya götürülmesi ve bunun üstüne Atatürk’ümüzün, İstiklal Marşımızın tartışılmasını kabul etmiyoruz.
 
 
 
İZMİR’DE ATATÜRK STADYUMU OLMALI
 
 
 
Bütün dünyanın saygı duyduğu ulu önderimizi Türk Milleti olarak, 2023 yılının son günlerinde bir kere daha özlemle saygıyla minnetle andık. Bundan da büyük gurur duyuyoruz.
 
İzmir’imizde milli müsabakaların, Avrupa Şampiyonası müsabakalarının yapılabileceği bir stadyumumuz yok. Güzel ülkemizde Sivas’ta, Bursa’da, Konya’da pek çok kente çok güzel statlarımız var. 35 bin, 40 bin kişilik İzmir’e yakışır. İzmir’de bu standartlarda olan bir ‘Atatürk Stadı’na ihtiyacımız var. Türkiye’nin ve Avrupa takımlarının finaller oynadığı ve bizim çocuklarımızın burada en iyi şekilde temsil edildiği bir dönem olsun istiyoruz.
 
 
 
TÜRKİYE’NİN SÜPER LİGİNE ÇIKMALIYIZ
 
 
 
Bornova ilçe ziyaretimizde Bornova İzmir süper ligde olmalı dedik. Bornova’mızdan yetişmiş değerli Ahmet Piriştina Başkanımız var, Aziz Başkanımız var. Şimdi biz de Bornova markasını İzmir’e imza atmak için yola çıktık. Kültür, sanat, siyaset, her anlamda İzmir’i en iyi şekilde temsil etmek, Türkiye’nin süper ligine çıkmak arzusundayız.
 
Bir İzmirli olarak bugünkü durumumuzdan çok mutlu olmadığımı söylemek isterim. İzmir deyince Türkiye’nin üçüncü büyük şehri ama esasında en büyük şehri, en idealist insanların olduğu, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü insanların olduğu, Türkiye’nin neresinde karanlık varsa onlar için umut olan Türkiye’nin son kalesi olan bir kent. Şimdi hep birlikte İzmir’imizi Türkiye’nin siyasetinin, sporunun, sanatının, kültürünün süper liginde yarışmaya var mıyız?
 
Çünkü Bornova’mızın istatistikleri, hemşeri ilişkileri, bizim partimizin ve diğer partilerin almış olduğu oy bütün İzmir ortalamasının üstünde. Dolayısıyla bunu bilerek yola çıkmış durumdayız. Siyasetimizde yeni bir ses yeni bir bakış yeni bir siyaset anlayışını ortaya koyuyoruz. İnanın, bu siyaset anlayışı Türkiye’deki değişimin öncüsü olacağına yürekten inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız hemşerimiz değerli Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan seçilmesiyle başlayan değişimin Türkiye siyasetini de gençliğini de kadınlarını da liyakatli insanların daha fazla yer almasına öncülük edeceğine yürekten inanıyorum.
 
 
 
İZMİR’İN 35. BAŞKANI ‘ATİLA’
 
 
 
“Siyaset bir iddia işidir. Şimdi mesleki birikimimizi, gençliğimizi, enerjimizi, geçmişte yapmış olduğumuz doğru deneyimlerimizi çalışkanlığımızı ortaya koyacağız. Bir atasözünün dediği gibi; Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Seçildiğimiz takdirde inşallah İzmir’imizin plakası olan 35. Belediye Başkanı olmanın onurunu yaşayacağız. Bornovalı olarak İzmir’e gelmiş geçmiş bir belediye başkanı olmanın onurunu hep birlikte yaşayacağız. En genç başkan ben olacağım”
 
Sosyal belediyecilik anlayışını Türkiye’nin marka değeri yapacağız. Geçmişte yaptığımız Dost Market Projemizi 30 ilçede 3 ay içinde hayata geçireceğiz. Sağ elin verdiğini sol elin görmediği, din, dil, ırk ayrımı yapmadan bütün hemşerilerimizle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, paydaşlarımızla iyilikleri çoğaltacağız kentteki geçim sıkıntısını ve sosyal adaletsizliği birlikte azaltıp yok etmek için mücadele edeceğiz.
 
 
 
ORTAK AKIL, KATILIMCI ANLAYIŞ VE ŞEFFAFLIK SÖZÜ
 
 
 
Bütün projelerimizde ortak akıl birinci ilkemiz. En çok önem verdiğimiz kavram katılımcılık. Katılım olmadan bir şey olmaz. Her projemizde birlikte karar vereceğiz. 5 milyonluk kentimizde en az bir milyon kadın ve gençlerimizle söz veriyorum. Toplumsal denetime açık bir yönetim sözü veriyorum. Belediyelerimizin bütün gerçekleştirdiği projeleri çalışmaları gerçekleşme oranlarını, müdürlüklerimizin harcama giderlerini, kentimizin meydanlarındaki billboardlarında ortaya koyarak siyasete daha çok gencin ve nitelikli insanın kazanması için siyasetin saygınlığının ve şeffaflığının ortaya çıkması lazım. Kent ile ilgili bütün önemli kararlarda gerekirse referandum veya anket çalışmasıyla sizlerin görüşlerini alarak yolumuza devam edeceğiz.
 
Şeffaflık olmalı ki, kimin ne kadar vatandaşımızın tüyü bitmemiş yetimin hakkının hesabını verebilmek için hepsini şeffaf bir şekilde ve siyasete daha çok temiz ve dürüst insanların katılmasına da imkân sağlamış olacağız.
 
Sosyal adaleti sağlamak için, dezavantajlı olduğunu düşündüğümüz gruplar için de katılımcı bütçe sağlayarak bunu da kent konseylerimizle belirleyerek sosyal adaletsizliğe son vermek istiyorum.
 
Ortak aklın gereği gittiğim her ilçede sözünü verdiğim en az bir kere bir büyükşehir belediye meclis toplantısını her ilçede yapacağız. Beydağ, Bergama, Kınık, Tire, Karşıyaka, Bornova, Buca tüm ilçelerde yaparak ortak aklı sağlayacağız. En önemli konu katılımcılık.  Bunu her projemizde ortaya koyacağız.
 
 
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM
 
 
 
Kentsel dönüşüm İzmir’imizin her ilçesinin sorunları arasında. Çarpık kentleşme ve güvenilir sağlıklı yapılarda yaşamak dirençli kentler ortaya koymak iklim su krizi gibi bütün sorunları çözmek için planlamacılarımızla, meslek odalarımızla ve en büyük paydaşımız üniversitelerimizdeki akademisyenlerimizle yola çıkacağız. Yerinde dönüşümü sağlayıp, parklarımızı yollarımızı okullarımızı hastanelerimizi İzmirlimize yakışır şekilde sorunların hepsini birer birer çözmenin sözünü veriyorum.
 
İzmir Bizim Evimiz, 30 ilçe her biri birbirinden değerli. Kardeşlerimiz içinde fazlası olan var azı olan var. 30 ilçemizle dayanışma içinde olacağız. Herkese elimizdeki bütün zenginlikleri, bereketli toprakların yetiştirdiği ürünleri birlikte paylaşacağız. Ailemizi yuvamızı akrabalarımıza komşularımıza hizmet etmenin onurunu fedakârlık yaparak, gayret göstererek, çalışarak, azim ve kararlılıkla sevdiğimiz hizmetimizi İzmir’imize hizmet ederek hiç yorulmayacağız.
 
 
 
İZMİR’İN MARKALARI ÇOĞALACAK
 
 
 
İzmir’imizin değerlerine sahip çıkacağız. İzmir’imizin var olan markalarını daha da çoğaltacağız. İnsanımızın alın terini katma değerini arttırarak kalkınma ve üretimi sağlayacağız. İzmir’imizi daha çok seveceğiz. Sevginin kazanacağına inanacağız ve bunu için var gücümüzle çalışmanın sözünü bir kere daha Bornova’dan söz veriyorum.
 
Esasında İzmir’i sevdiğimizde Cumhuriyet’i seveceğiz. İzmir’imizi sevdiğimizde, İzmir’i ve İzmirlileri severim, diyen Atatürk’ü seveceğiz hem de herkese sevdireceğiz.
 
 
 
ANAYASA’YA SAYGI MİTİNGİ’NE DAVET
 
 
 
Haftaya 14 Ocak saat 13.00’te Anayasaya Saygı Mitinginde Tandoğan’da en çok biz İzmirliler olmalıyız. Anayasaya sadakatin, topluma saygının ve bütün değerlerimize, geleceğe sahip çıkmak için hep birlikte orada olacağız. Hepinizi oraya davet ediyoruz.
 
 
 
GENEL POLİTİKA YORUMU
 
 
 
2024 Yerel Seçimleri, sadece bir seçim olarak değerlendirilmemeli. Bu yerel seçimde ortaya koyduğumuz başarının 2027 veya 2028’de yapılacak Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi için de çok önemli bir altyapısı olduğunu ve burada kazandığımız büyükşehir belediye başkanlıklarını ilçe belediyelerini daha çok kazanmamız lazım. Aliağa’da söylemiştim; İzmir, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi değil Türkiye’nin de son kalesi demiştim. Dün de Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanımız, İstanbul’da son kalemiz demişti. Türkiye’nin 81 vilayeti bizim kalemiz ve bizim evimiz.
 
 
 
UMUT AŞILADI
 
 
 
Bu seçim 2019 Seçimlerinden daha zor bir seçim. Bu seçimdeki sorumluluğumuz daha çok. Bir ittifakımız yok. 2019’da, 2023’ün 100. yıl motivasyonu vardı; şimdi yeni motivasyonlar koyacağız. Şimdi çocuklarımız için, geleceğimiz için, hep birlikte hem Cumhuriyetimize sahip çıkacağız hem partimize sahip çıkacağız hem hep birlikte daha çok hizmet etmenin onurunu birlikte yaşayacağız.
 
Bugün Bornova’nın ayağa kalktığını görüyorum. Geçtiğimiz bir ay boyunca da 30 ilçenin ayakta izlediğimi, her gün artan sevgi selini görüyorum.  Şimdi hep birlikte İzmir’imizi ayağa kaldırmaya var mıyız?
 
İnşallah Türkiye’yi de ayağa kaldıracağız. Burada koyduğumuz enerjimizin, iç içe olduğumuz değerli Manisalı hemşerilerimizle Aydınlılarla, Denizlililerle, Balıkesirlilerle, Bursalılarla, buradan Orta Anadolu’ya, sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da zamanı geldiğinde, hep birlikte, en iyi sosyal demokrat belediyecilik anlayışını göstereceğiz.
 
Şimdi, aday adaylığımıza başvurmadan önce önümüzde seçenekler vardı; eğilim yoklaması, anket, ön seçim. Biz bunların hepsini bilerek, size inanarak bir yola çıktık. Şimdi bütün anketlerde, sizden sayesinde ve değerli hemşerilerim sayesinde açık ara 1. sıradayız bize bu umudu yaşattığınız için hepinize minnettarım.
 
 
 
BÜTÜN ANNELERİMİZİN DUALARINA TALİBİM
 
 
 
Aday olduğumuz takdirde her kesimden oy alacağımıza adayda iş birliği sağlayacağımıza, bizim görüşümüzden, partimizden olmayan bütün hemşerilerimizi kucaklayacağımıza söz veriyorum.
 
31 Mart saat 17’00’ye kadar bütün İzmirlilerin hem oyuna hem gönlüne talibim. Bütün annelerimizin de dualarına talibim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum