Assnage istemediği sürece Fransa sığınma hakkı tanımayacak

Fransa Hükümeti, kendisinden bir talep gelmediği sürece Julian Assange'a siyasi sığınma hakkı tanımayacaklarını bildirdi. Fransa'nın Avrupa İşleri Bakanı Amelie de Montchalin...

Assnage istemediği sürece Fransa sığınma hakkı tanımayacak
Editör: Bot
12 Nisan 2019 - 14:33 - Güncelleme: 12 Nisan 2019 - 14:33
Fransa Hükümeti, kendisinden bir talep gelmediği sürece Julian Assange'a siyasi sığınma hakkı tanımayacaklarını bildirdi.
Fransa'nın Avrupa İşleri Bakanı Amelie de Montchalin bugün katıldığı radyo programında yaptığı açıklamada, Avrupa'nın muhbirleri korumak için özel önlemler aldığını ancak Fransa'nın Assange'dan herhangi bir sığınma hakkı talebi gelmediğini söyledi. Montchalin, "Ne yapmak istediğini dinlemeliyiz ancak sığınma talep etmeyen birine biz bunu teklif edemeyiz" dedi.
Assange'ın Fransız avukatı Juan Branco, Wikileaks kurucusunu Londra'da tutulduğu hapishaneden Fransa'ya getirmek ve ABD'ye iadesinin engellenmesine yardımcı olması için dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a başvurmuştu. Branco, Macron'un Assange'ı Fransa korumasına almak için arabuluculuk yapmasının iyi olacağını, Assange'ın Fransa'da küçük bir çocuğunun bulunduğunu söylemişti.
Cumhurbaşkanı Macron bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.
Wikileaks kurucusu Julian Assange dün Londra'da tutuklandı ve Wikileaks'in on binlerce gizli hükümet belgesinin yayınlanmasıyla ilgili ABD'nin suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.
İHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum