"Asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımları gerçekleştirdik"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye, İstanbul Buluşması” programında yaptığı konuşmada, “Biz güveni sağladık, istikrarı sağladık. Milletimiz de çalıştı, çabaladı, alın terini, kabiliyetini ortaya koydu. Hep birlikte asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımları gerçekleştirdik” dedi.

"Asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımları gerçekleştirdik"
Editör: Ege Olay
25 Mayıs 2023 - 18:15
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye, İstanbul Buluşması” programına katıldı.
 
Konuşmasının başında Türkiye’nin kalkınması, güçlenmesi, ekonomideki hedeflerine ulaşması yolunda emek veren tüm sanayicilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yatırımın, istihdamın, üretimin kıymetini en iyi siz takdir edersiniz. Bunun için ülkenin öncelikli ihtiyacının güven ve istikrar iklimi olduğunu da yine en iyi sizler bilirsiniz” dedi.
 
21 yıldır ülkeye ve milletin bu ihtiyacını karşıladıklarını, güven ve istikrarı sağladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Milletimiz de çalıştı, çabaladı, alın terini, kabiliyetini ortaya koydu. Hep birlikte asırlara bedel demokrasi ve kalkınma atılımları gerçekleştirdik. Bu süreçte önümüze çıkan engelleri birlikte aştık, tuzakları birlikte bozduk, senaryoları birlikte yırtıp attık. Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bıraktığımız 2023’ü, Türkiye Yüzyılı’na birlikte hazırladık.”
 
“MİLLETİMİZ, ÜLKE YÖNETİMİNDE BİZE OLAN GÜVENİNİ TEKRAR TEYİT ETTİ”
 
Şimdi de yeni bir geleceğin kapısında yine birlikte olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin Meclis aşamasının tamamlandığını hatırlatarak, milletin parlamentoda tercihini, 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı’ndan yana yaptığına işaret etti.
 
“Cumhurbaşkanlığında da şahsımıza, 27 milyondan fazla vatandaşımız yüzde 49,5 oy oranıyla büyük bir teveccüh gösterdi” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin ikinci tura kaldığını; milletin, Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek, ülkenin yönetiminde kendilerine olan güvenini tekrar teyit ettiğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Aynı zamanda bu kararıyla milletimiz, muhalefete ve tüm dünyaya da çok net mesajlar göndermiştir. Ülkemizi tekrar koalisyon günlerine döndürme önerilerine, eski Türkiye önerilerine ‘hayır’ diyerek, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne yeniden güvenoyu vermiştir. Terör örgütleriyle gizli-açık iş tutanlara gönlünün kapalı olduğunu sandıkta göstermiştir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum