Arslan: "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile üretimde kamu payı artırılmalı."

EGEOLAY/CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan Enerji zamlarına “çözüm zam yapmaktan değil, çözüm tasarruf yapmaktan geçiyor” diye tepki gösterdi. Arslan’ın açıklamaları şu şekilde:

Arslan: "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile üretimde kamu payı artırılmalı."
Editör: Ege Olay
02 Eylül 2022 - 13:51
“Tekrar bir AKP klasiği ile karşı karşıyayız. 1 Eylül sabahı maalesef milyonlar, AKP’nin elektrik ve doğalgaza yapmış olduğu fahiş zamlarla uyandılar. Bu bize gösteriyor ki AKP iktidarının beceriksiz enerji politikaları sonucunda; ülkemiz çok ciddi bir enerji krizi ile karşı karşıyadır. Hane kullanıcılarından tarımsal sulamaya, sanayiciden, küçük orta ölçekli işletmelerin tarifelerine çeşitli oranlarda maalesef zam geldi.

2021 eylül ayında 220 lira olan elektrik faturası, 2022 eylül ayında 420 liraya çıkmıştır. 300 m3 doğalgaz kullanan ailenin 2021 eylül ayında ki 607 liralık faturası ise maalesef 1580 liraya çıkmıştır. Bir kez daha Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerine seslenmek istiyorum; çözüm zam yapmaktan değil, çözüm tasarruf yapmaktan geçiyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının özellikle enerji konusunda ciddi anlamda tasarruf etmesi gerekiyor. Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarına ısrarla dönmesi gerekiyor ve daha çok yatırım yapılmasının teşvik edilmesi gerekiyor. Doğalgazda %99 akaryakıtta %93 dışa bağımlı olduğumuz bir ülkede; elektrik özelleştirmeleri ile kamu payının azaltılması tam bir intihar olmuştur. Çözüm enerjide kamu payının özellikle elektrikte artırılmasıdır.

Önümüzdeki günler zor ekonomik şartlarda geçimini sağlayan milyonları daha da zorda bırakacak gibi gözüküyor. Milyonlarca vatandaşımız 2021 yılında elektrik ve doğalgaz faturasını ödeyememişti. Öyle gözüküyor ki bu yapılan son zamlarla, bu milyonlara yeni milyonlar eklenecek. Bu zamların derhal geri alınması, kamuda tasarrufun yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bunu yapmak için de önce saraydan başlamalılar.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum