Anadolu Birliği Derneği'nin Başkanı Veysel Güldoğan:Aday Olmayacağım!

EGEOLAY/Anadolu Birliği Derneği'nin Başkanı Veysel Güldoğan'ın 15 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olağan Seçimli Olağan Genel Kurulda Başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Anadolu Birliği Derneği'nin Başkanı Veysel Güldoğan:Aday Olmayacağım!
Editör: Ege Olay
12 Haziran 2019 - 18:15
Yaptığı açıklamada;

Mayıs 2003’de, Kurucu Başkanımız Merhum Vedat Güldoğan tarafından kurulan Derneğimiz 16 yılını geride bırakmıştır. 15 Haziran 2019 tarihinde Seçimli Olağan Genel Kurulu yapılacak olan derneğimize Mayıs 2017 ‘den bu yana iki yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet vermiş olmaktan duyduğum gurur ve mutluluğu ifade ederek, Kamuoyunu seçimli genel kurulumuz hakkında bilgilendirmek istiyor, Kurucu Başkanımız ve Amcam Merhum Vedat Güldoğan’a Allahtan rahmet diliyorum.

                                       

Anadolu Birliği Derneğinin kuruluş amacı; Zengin bir kültür mirasına sahip olan Anadolu’muzun “çağdaş yapıya uygun olan kültürel değerlerinin tanıtımı” ‘na katkı sağlamak, bu değerlerin korunmasına, yaygınlaşmasına ve yaşatılmasına yardımcı olmak.İnsanlarımızın özgür ve mutlu bireyler olarak yaşadıkları bir toplum hedefine yönelik bir fikir ve birlikhareketi olarak, “Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, kentlilik bilincini arttırmak”.

 

Yönetim Kurulu olarak iki yıllık görev süremizde her zaman bu amaca uygun olarak çalıştık. Bununla beraber ülkemiz siyasetinde var olan ancak terör uzantısı olmayan, ülkenin bütünlüğünü zedeleyen görüşlerden uzak olan her türlü siyasi görüşe aynı mesafede durduk. İki yıldır birlikte çalıştığımız Yönetim Kurulu Üyelerimizin AK Parti, CHP, MHP vb. partilerin yönetimlerinde görev alması bunun en önemli göstergesidir. Bizler, 23 kişilik Yönetim Kurulu Üyesi farklı siyasi görüşlerin ötesinde parti yönetimlerinde yer alan insanlar olarak, aynı masa etrafında oturduk ve konuştuk, birlikte çalıştık.

 

Rahmetli amcamın dediği gibi, siyaset, dernekçilik önce dinlemek sonra uzlaşmak daha sonra ise kişisel menfaatlerden uzak durarak çalışmayı gerektirmektedir. Bu bağlamda tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza ve her türlü etkinliğimize katılarak yönetimimize destek veren üyelerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

Seçimli olağan Genel Kurul’da, tüm taleplere ve ısrarlara rağmen Başkanlığa aday olmayacağımı kamuoyuna duyurmak istiyorum. Nedeni ise; derneğimizin bayrağını daha yukarılara taşımak için yeni yüzlere yeni görüşlere ihtiyaç olmasıdır. Kuruluşundan bu yana üyesi olduğum derneğimize başkan olarak hizmet vermenin mutluluğu ve onuru ile olağan genel kurulumuzda seçilecek Başkan’ımızın görev döneminde de aynı şekilde Derneğimize hizmet vereceğimin bilinmesini istiyorum.

 

15 Haziran’da gerçekleşecek olan Seçimli Olağan Genel Kurulumuzun ve Demokratik bir seçimle göreve gelecek yeni Yönetim Kurulunun, tüm üyelerimize ve yapacağı işler ilede tüm İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum.

 

Kamuoyuna saygılarımla duyurulur.

 

Veysel Güldoğan

Anadolu Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum