Amputasyon ameliyatı yapılan kedi Tosya sıcak bir yuvaya kavuştu

EGEOLAY/Yaşama gözlerini açtıktan 2 ay sonra bir aracın çarpması ile sol arka ayağını kaybeden kedi, Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde yapılan başarılı ameliyat ile yaşama tutundu.

Amputasyon ameliyatı yapılan kedi Tosya sıcak bir yuvaya kavuştu
Editör: Ege Olay
14 Aralık 2019 - 11:04
Yaklaşık 3 ay tedavi gören minik kedi, Gaziemirli Svetlana Somara tarafından sahiplenildi. Üç ayak ile yaşama tutunan kediye Tosya adı verildi. Tosya’nın rutin kontrolleri için geldiği Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde kedinin sahibi ile buluşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  Somara’ya, Tosya’ya sahip çıktığı için teşekkür etti.

Tosya’nın, 2 aylıkken bir yurttaşın ihbarıyla belediyenin veteriner ekiplerince bulunduğunu anlatan Başkan Arda, “Kediyi ekiplerimiz bulduğunda bir bacağı kullanılmayacak durumdaydı ve kalçası kırıktı. Onu hemen sol arka ayak amputasyonu ameliyatına aldılar. Kedi, 3 ay süren tedavisinin ardından geçici bakım evimizde kalırken Sayın Somara, kediyi görmüş ve sahiplenmek istemiş. İki hafta önce adını Tosya koyduğu küçük kedimizin sahibi oldu. Biz de kontrole getirilen Tosya’nın son halini görmek istedik. Gayet sağlıklı durumda. O zor koşullarda veterinerlik birimimize gelen küçük kedinin, böylesine canlı bir kediye dönüşmesine çok sevindim. Tosya, duyarlı yurttaşımızın sahiplenmesiyle adeta üç ayağının üzerine düştü” diye konuştu.

Can dostlarımız için çalışıyoruz

“Tüm canlıların yaşama hakkı var ve yerel yönetimler olarak bizler hemşehrilerimiz kadar can dostlarımızın da iyi bir yaşam sürmesi için çalışmalar yapıyoruz” diyen Başkan Arda, şöyle konuştu:

“Duyarlı hemşehrilerimiz de bu çalışmalarımızda bizlere destek veriyor. Sokakta yaşayan can dostlarımıza el birliği ile sahip çıkıyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Bütün canlıların rahat bir yaşam sürdürebildiği, karnının doyduğu, kışın soğuktan; yazın sıcaktan çok fazla etkilenmediği bir Gaziemir için çalışıyoruz.”

Ailemizin parçası oldu

Yaşama üç ayak ile tutunan Tosya’nın yeni sahibi Svetlana Somara, köpeğini gezdirirken sık sık belediyenin geçici hayvan barınağını ziyaret ettiğini kaydederek “Üç ayaklı bu minik kediyi görünce çok üzüldüm. Onu sahiplenmek istedim. Hemen işlemlerimi yaptılar. Adına karne düzenlediler. Adını Tosya koydum. Artık bizim ailemizin bir parçası. Ona sürekli egzersiz yaptırıyorum. Dört ayak ile yapabildiği birçok hareketi üç ayağı ile yapabilecek duruma geldi. Belediyemizin veterinerlik müdürlüğüne hayvanlara olan ilgileri ve özenli tedavileri için teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Adem Görgülü de geçici hayvan bakım evinde bulunan kedi ve köpeklerin, 16 yaşını geçmiş duyarlı yurttaşlarca sahiplenilebileceğini belirterek “Barınağımızdan hayvan sahiplenen yurttaşlarımızın sadece kimliğini getirmesi yeterli. Onlar adına bir karne düzenliyoruz ve sahiplendikleri hayvanın 1 yıllık aşı, parazit kontrolü ve kısırlaştırma işlemlerini ücretsiz yapıyoruz” diye konuştu. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum