Altınordu'nun Kuruluşunun 98.Yılı

EGEOLAY/26 Aralık 1923’te Cumhuriyet ile yaşıt olarak kurulan Altınordu’nun 98. yılı büyük coşku ile kutlandı.

Altınordu'nun Kuruluşunun 98.Yılı
Editör: Ege Olay
26 Aralık 2021 - 14:17
98. Yıl Kuruluş etkinlikleri kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene Altınordu Futbol Akademisi yöneticileri, Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) sporcularız, Altınordu Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve taraftarları katıldı.
 
NAMET ATEŞ: HEM ALTINORDU’NUN HEM DE TÜRKİYE’NİN İSMİNİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ
 
Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) Teknik Direktörü Namet Ateş, günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Ateş, “Kulübümüzün kuruluş yıl dönümünde bir arada olduğumuz için sevinçliyiz. 100. Yılımıza yaklaşırken heyecanımız her geçen gün artıyor. Değerler üzerine kurulmuş tamamen semt gençlerinin spor yapması için kurulan bir kulüp Türkiye’de tanınan saygı duyulan bir kulübe dönüştü. Bu süreçte emeği geçen herkese minnet duygularımızı sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte dünyanın da tanıdığı saygı duyduğu bir kulüp olması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bizim sporcularımızın yurt dışında hem Altınordu ismini hem de Türkiye ismini duyuracağına ve duyurmak için elinden geleni yapacağına onlar adına ben söz veriyorum. Kulübümüz ilelebet başarı ile yaşayacaktır” dedi.
 
Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Sinan Bezircilioğlu da “Koca çınarımızın 98. Yılını kutluyoruz. Altınordu Spor Kulübü herhangi bir kulüp değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulan ilk kulübüdür. Bu kulübü kuran büyüklerimiz Türkiye Cumhuriyetini kuran devlet adamlarıdır. Hepsini minnetle anıyorum”
 
KASAP ERDOĞAN UNUTULMADI
 
Cumhuriyet Meydanı Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından törene katılanlar, 1970 yılında Kordonboyu'nda denize uçan bir minibüsün içinden üç kişiyi çıkarırken yaşamını yitiren Altınordulu basketbolcu Erdoğan Çengel'in (Kasap Erdoğan) adına olayın gerçekleştiği yerden denize karanfil bıraktı.
 
SÜLEYMAN FERİT ECZACIBAŞI HEYKELİ ÖNÜNDE TÖREN
 
Altınordu’nun kuruluş töreni kapsamında ikinci tören, Konak Diş Hastanesi önündeki Kurucu Başkan Süleyman Ferit Eczacıbaşı'na ait heykelin önünde gerçekleştirildi. Altınordu Futbol Akademisi Sporcuları burada Süyelman Ferit Eczacıbaşı heykelinin önüne karanfil bıraktı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum