Altın İğne projesi kadınları meslek sahibi yapıyor

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Dokuz Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğinde başlatılan ve başarıyla devam etmekte olan Altın İğne Eğitim Projesi kapsamında makine operatörlüğü eğitimi alan kadınlar, Sakin Mekan Agora’da düzenlenen tören ile sertifikaları aldı. Meslek Sahibi olan kadınlar Ege Giyim Sanayicileri Derneği üyeleri tarafından istihdam ediliyor. Cittaslow Metropol İzmir, Sakin Mahalle Programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in katılımı ile açılan Sakin Mekân Agora Altın İğne projesi kapsamında ilk dikiş grubu atölyesini de gerçekleştirdi.

Altın İğne projesi kadınları meslek sahibi yapıyor
Editör: Ege Olay
07 Aralık 2023 - 14:29
Kadınlardan büyük ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Cittaslow Metropol İzmir, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı paydaşlığında devam etmekte olan Sakin Mahalle Programı kapsamında mahalle sakini kadınların talepleri doğrultusunda çeşitli kurslar düzenlendiğini belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Okay Şimşek, bu kurslardan, sektörümüz için büyük önem taşıyan dikiş kursunun semt sakinleri tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Birinci dönem kurs mezunlarının sertifikalarını aldığını dile getiren Şimşek, “Projenin başında hedeflenmiş olduğu gibi, gelinlik ve abiye giyim firmalarında kurs mezunlarının istihdamı hedefleniyor. Aynı zamanda, evden üreterek aile ekonomisine katkı sağlayacak olan kadınlar sertifika töreninde aldıkları eğitimden çok memnun olduğunu dile getirdiler” dedi.

 El emeklerini kermeste kazanca dönüştürecekler
Sakin Mekân Agora Kursiyerlerin el emeği ürünlerinin satışının yapılması amacıyla kermes organizasyonu da yaptıklarını belirten Dokuz Eylül Rotary Kulübü Proje Yürütücüsü Nilgün Tiyanşan,  kermesin 9 Aralık Cumartesi günü, saat 10:00 / 17:00 arasında Rotary organizasyonu ev sahipliğinde Alsancak’ta  Cadde Pub’da yapılacağını söyledi. Kermeste el emeği ürünlerin satışa sunulacağını anlatan Tiyanşan, “Çok paydaşlı örnek bir eğitim modeli olan, Sakin Mekan Agora’da yıl boyunca ücretsiz olarak devam edecek kurslara katılan kadınlar; ev ekonomisine katkı sağlarken, sosyal çevre edinmekte, öz güveni yüksek bireyler olarak hayatlarına devam etmektedirler” dedi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum