Aliyev: Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz

EGEOLAY/Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırısıyla ilgili, "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz." dedi.

Aliyev: Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz
Editör: Ege Olay
17 Ekim 2020 - 15:42
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa seslendi. 

Aliyev'in konuşmasından öne çıkanlar: 

"Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız"

Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz.

"Ermenistan'a kaçak yollarla silahlar gönderiliyor"

Yoksul Ermenistan bu kadar silahı nereden alıyor? Kim bunlara silah veriyor? Kaçak yollarla silahlar gönderiliyor.

"Füzuli şehri işgalcilerden kurtarıldı"

Fuzuli şehrinde bir tane sağlam bina kalmadı. Dini abidelerimiz söküldü. Her şey talan edildi. Sanki vahşi bir kabile burayı kuşatmış. Biz bütün kentleri yeniden kuracağız. O kentlere hayat vereceğiz. Kurtarılan topraklardan ezan sesi yükselecek. 

 

"Topraklarımızı alacağız, herkes bunu bilsin"

Bizim karşımızda hiç kimse duramaz. Çıksın Ermenistan bizim toprağımızdan. Ondan sonra ateşkes olabilir. Ateşkes ilan edildi ondan bir gün geçmedi Gence'yi bombaladılar. Yerleşim yerlerini gece saatlerinde vurdular. Bu insanlığa karşı cinayettir. Onları cezalandıracağız. Topraklarımızı alacağız, herkes bunu bilsin. 

 

Ermenistan kime güveniyordu. Gün gelecek hesap vereceklerdi. Kanunsuz yollarla bölgelerimizi ele geçirip, başka ülkelerden Ermenileri getirip onları kandırarak Karabağ'a yerleştirmek ne maksat taşıyor.(TRTHABER)