Alfa Teknik Direktörlük Görevine Bülent Kayıtken Getirildi

EGEOLAY/Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu’da Futbol Akademisi (ALFA) Teknik Direktörlük görevine Bülent Kayıtken getirildi.

Alfa Teknik Direktörlük Görevine Bülent Kayıtken Getirildi
Editör: Ege Olay
20 Ocak 2023 - 12:33
Metin Oktay Yerleşkesi’nde Başkan Seyit Mehmet Özkan ile bir araya gelen Kayıtken, Kırmızı-lacivertli kulüple resmi sözleşme imzaladı.
 
YAZILIM DÖNEMİNE DEVAM EDİYORUZ
 
Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, futbol yetiştiriciliğinin ince işçiliğine başladıklarını belirterek,  “2015 yılında Torbalı’daki tesisimizi tamamladık. O günden bu yana 7 yılda donanımı bitirdik. Geçen sezon yazılıma başladık Futbol yetiştiriciliğinin ince işçiliğine başladık. Geçen yıl Namet Ateş ile başladığımız bu ince işçilik görevine Bülent hocamız ile devam edeceğiz. Altınordu organizasyonunu da gençlere devretme dönemine girmiş bulunuyoruz. Şu anda birçok yöneticimiz genç yaşlarda kulübümüzde görev yapıyor. Bizim esas işimiz Avrupa’nın 5 büyük ligine profesyonel futbolcu yetiştirmek. Bunun için donanımın iyi olması gerekiyor, yazılımın da değişen dünya konjektüne göre değişmesi gerekiyor. Yazılım sahaya yansıtıldığı takdirde başarılı oluyor. Altınordu organizasyonunda U12 takımından U19 Takımına, A Takımı’na her yerde aynı sistemin uygulanabilirliğini sağlamak her baba yiğidin harcı değil. Bunu gerçekleştirmek için hep ciddi ve çok canlı olmak gerekiyor. Bunları gerçekleştirirken genç olmak hayata dair bir tutkusu olmak lazım. Üst düzeyde eğitim lazım. Yine mesleğin içinde yoğrulmak lazım. Altınordu Futbol Akademisi teknik direktörlüğü için son 5-6 aydır elime birçok CV geldi. Bunları inceledikten sonra Bülent Kayıtken hocamızı seçmiş bulunuyorum. Hocamız 16 yıldır sahalarda antrenörlüğün her kademesinde dirsek çürütmüş birisi. Hem de 42 yaşında genç bir hocamız. Antrenman bilimi üzerine doktorası var. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmesi için de enerjisi mevcut” dedi.
 
Yeni dönemde hızlı değil kaliteli üretim yapacaklarını dile getiren Başkan Özkan, “Kaliteli üretim öyle söylendiği gibi hemen hızla olan bir şey değil. Örnek aldığımız Athletic Bilbao bu işe 1911 yılında başladı. Sadece kendi bölgelerinden yetiştirdikleri oyuncuları ile oynuyorlar ve La Liga’dan düşmeyen 4 takımdan birisi. Bu ülkenin makus talihini değiştirmek için mücadele edeceğiz. Tek derdimiz gece gündüz 24 saat biz nasıl bu toprakların çocuklarından en üst düzeyde kalitede, kapasitede ve güçte hem mental hem de fiziksel olarak en iyi oyuncuları nasıl yetiştiririz bunun çabası içindeyiz. Avrupa’da bizi tanımayan kulüp yok. Oyuncu yetiştiriciliğini ön plana koyan kulüplerden herkes bizim tesislerimizi gezmiştir.” diye konuştu.
 
İNGİLTERE’DE TURNUVALARA KATILACAĞIZ
 
Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) sporcularının Almanya, Hollanda, Belçika, İspanya gibi Avrupa ülkelerinin ardından gelecek yıl İngiltere’de de turnuvalara katılacağını ifade eden Özkan, “Ben sporcularımızın Premier Ligi takımlarının gençleri ile başa baş mücadele edeceklerine inanıyorum. Yolumuz açık olsun. İyi niyetle çalışarak bu topraklara olan borcumuzu ödeyeceğiz. Bu gök kubbe de hoş bir seda bırakmak istiyoruz”
 
Altınordu Futbol Akademisi’nin yeni teknik direktörü Bülent Kayıtken de “Başkanımız beni bu göreve layık gördüğü için teşekkür ederim. Avrupa’nın 5 büyük ligine oyuncu ihraç edeceğim diyen bir kurumdayım. Başkanımızın da dediği gibi donanım kısmını bitirdik, şimdi yazılım kısmına başladık. Başkanımızın belirlemiş olduğu vizyon doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gök kubbede hoş bir seda bırakmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum