Reklam

Ak Partililer Buca'da Fransa'yı kınadı

EGEOLAY/Ak Parti Buca İlçe Başkanlığı tarafından Şirinyer Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, İslami değerlere yönelik çirkin söylemleri nedeniyle Fransa kınandı.

Ak Partililer Buca'da Fransa'yı kınadı
Editör: Ege Olay
28 Ekim 2020 - 11:44
Ak Parti Buca İlçe Teşkilatı ve Meclis Üyelerinin katıldığı etkinliğe vatandaşlar da ilgi gösterirken, Fransız mallarının boykot edilmesi için farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Şehitlerimiz için lokma döktürülen meydanda, Fransız markalarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.



Düzenlenen etkinlikte konuşan Ak Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, Fransa’nın yaptıklarının kabul edilemez olduğunu söyleyerek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, vatandaşlarımız Fransız mallarını kesinlikle satın almamalıdır. Avrupa’nın birçok ülkesinde bir cinnet hali yaşandığını söyleyerek; “Aslında Macron, bir görüntü. Avrupa’da birçok ülkede bir cinnet hali yaşanıyor. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamoofobi, o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir. Almanya’da cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron’un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam’a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir. Burada bir parantezle bir başka tepkimizi de özellikle ifade edelim” dedi.

Hiç kimsenin başkasının dinine ve kutsallarına hakaret etme hakkına sahip olmadığını ifade eden Başkan Kalfaoğlu, “İnancımızı ve değerlerimizi korumak için dayanışmamızı güçlendirmemiz ve birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.