AK Partili Şebnem Bursalı:"Halkımızın Sesine Kulak Vermeliyiz "

EGEOLAY/AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için uygulanan 50+1 şartının, seçim sürecinde şeffaflığın sağlanması için değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Partili Şebnem Bursalı:"Halkımızın Sesine Kulak Vermeliyiz "
Editör: Ege Olay
19 Kasım 2023 - 13:02
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı seçiminde 50+1 şartının değişmesinin isabetli olacağını, mevcut durumun partileri yanlış yollara sevk ettiğini söylemişti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasını hatırlatan Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin temel prensibinin istikrar olduğunu kaydetti. Anayasa değişikliği yapılırken 50+1 kuralının günün şartlarına göre koyulduğunu ancak uygulamada bazı sorunların yaşandığını belirten Bursalı, “Uygulamada yaşanan aslında sorundan öte bazı partilerin ilkesiz tutumları. Bunu son seçimde çok net bir şekildi gördük. Kazanmak için tüm ilkelerinden vazgeçen, kendi partililerinin bile haberinin olmadığı görüşmeler yapan adaylara tanık olduk. Bu yaşananlardan en çok vatandaşımız rahatsız oldu. Halkımızın rahatsızlığının giderilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenledir ki son seçim bu kuralın neden değişmesi gerektiğinin açık bir ispatıdır” dedi.
 
“50+1 ŞEFFAFLIĞIN TEMİNATI OLMASI GEREKİRDİ”
Mayıs ayında Cumhurbaşkanı seçimi için iki defa sandığın kurulduğuna ve bu nedenle 14 günlük süreçte ülke aleyhine olabilecek birçok manipülatif girişimin olduğuna dikkat çeken Bursalı, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yönetimde istikrar düsturu ile hayata geçirilmiş bir sistem. Ancak istikrar ile birlikte şeffaflığın da olması gerekir. Hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘bu sistemde de koalisyon olacak’ eleştirileri için ittifakların seçimden önce kurulacağını ve ittifak protokolünün Yüksek Seçim Kurulu’na verileceğini ifade etmişti. Biz Cumhur İttifakı olarak tüm süreçleri şeffaf şekilde, kamuoyunun gözü önünde yürüttük. Buna milletimiz şahit. Ancak CHP’nin o dönemki genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı, kimsenin bilmediği görüşmeler yaptı, pazarlıklar yürüttü. Kurulan masanın altında her zaman birileri oldu. 50+1 kuralı aslında şeffaflığın teminatı olması gerekirdi. Ancak muhalefet oyunu kuralına göre oynamadı maalesef.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum