Ak Partili Kırkpınar'dan Güçlü Türkiye Vurgusu

EGEOLAY/AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 2023, 2053 ve 2071’in büyük ve güçlü Türkiye’siniinşa etme gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Ak Partili Kırkpınar'dan Güçlü Türkiye Vurgusu
Editör: Ege Olay
25 Ağustos 2019 - 11:59 - Güncelleme: 25 Ağustos 2019 - 12:20
Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Anadolu’nun ebedi yurt edinmesine vesile olan Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümünü kutladı.

“Anadolu’nun kapılarının tüm Türklere ve İslam alemine açıldığı 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup ettiği şanlı zaferin 948. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz” diyen Kırkpınar, Anadolu’nun tapu senedi mahiyetindeki Malazgirt Zaferi’nin, aynı zamanda bin yıllık kardeşlik hukukunun tescillendiği, birlik ve beraberlik olgusunun perçinlendiği olağanüstü bir tarihi hadise olduğuna dikkat çekti.

Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun bu büyük zaferi, Anadolu’nun fethinin yolunun açılmasında ve İslamlaşmasında önemli bir dönüm noktasını teşkil etmiştir. Dört bir yanı atalarımızın değerli miraslarıyla dolu olan aziz vatanımız, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirasımızdır. Bu toprakları İslam değerleriyle harmanlayan Sultan Alparslan, Anadolu’yu ebedi bir Türk yurdu yapmıştır. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde bu eşsiz zaferimizi kutlarken; 2023, 2053 ve 2071’in büyük, güçlü ve gelişmiş Türkiye’mizin geleceğini inşa etme gayretindeyiz. 1071’den aldığımız ilham doğrultusunda atalarımızın izinde dünle bugünü birbirine bağlayıp, yarına umut taşıma azmiyle milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu toprakları yurt yapan Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıldönümünde başta ecdadımız olmak üzere aziz şehitlerimizive kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum