Ak Partili Keseli Kamuya Kaynak yaratmanın Yolu Arazi Satmaktan mı Geçiyor ?

EGEOLAY/AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı arazi satışını sordu. Keseli, "Kamuya kaynak yaratacağını söyleyen Sayın Başkan, umuyorum bu yönteme çok fazla alışmaz." dedi.

Ak Partili Keseli Kamuya Kaynak yaratmanın Yolu Arazi Satmaktan mı Geçiyor ?
Editör: Ege Olay
25 Şubat 2021 - 11:13
Karşıyaka Belediyesi'nin Soğukkuyu ve Örnekköy'de yer alan iki arazisini satacak olmasına AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, "Soru işaretleriyle dolu" yorumunu yaptı. Keseli, "Belediyeler gayrimenkullerini ilçeleri için kullanabilir fakat bu satıştan gelecek paranın nereye gideceği konusunda kamuoyu aydınlatması daha doğru olacaktır." dedi.
 
Keseli, "Karşıyaka Belediyesi'nin ilçede iki araziyi daha satışa çıkarması ve sonrasında Sayın Cemil Tugay'ın bunun sorumluluğunu  geçmiş döneme yüklemesini bir suç bastırma, bir suçluluk psikolojisi gibi görüyorum. Belediyeler çeşitli dönemlerde kamulaştırma yapabilir, elindeki gayrimenkulü satıp, ilçeye daha yararlı olacak projelere kaynak ayırabilirler. Fakat Karşıyaka'da bu arazilerin satılmasıyla birlikte gelecek paranın nereye gideceği meçhul. Sayın Başkan göreve geldiğinden beri projelerden bahsediyor ama nedense cümleleri hep geniş zaman yahut gelecek zamanla bitiyor. Dolayısıyla satıştan gelecek para, bir projede mi kullanılacak, yoksa günü mü döndüreceğiz? İşte bunu merak ediyorum. Sayın Tugay'ın demecinde kamuya kaynak yaratılması adına satışın yapılacağı ifadesini gördüm. O halde  kamuya kaynak yaratmanın yolu arazi satışından mı geçecek? Umarım bu yönteme fazla alışılmaz." dedi.
 
Başta Kent A.Ş. olmak üzere Karşıyaka Belediyesi'ne ait şirketlerde çalışanların maaş ve ikramiye ödemelerinde zaman zaman aksaklıkların olduğunu hatırlatan Keseli, "Eğer arazi satışından gelecek para, maaş ödemesi için kullanılacaksa, bu demektir ki Karşıyaka Belediyesi kendini döndürmeyi başaramıyor. O halde bu satışların ardı arkası kesilmez." dedi.
 
Keseli, TOKİ'nin arazi satışına karşı Başkan Cemil Tugay'ın çadırlı nöbetini de hatırlattığı açıklamasında, "TOKİ arazi satacak diye kıyameti koparanlar, dillerinden rant kelimesini düşürmeyenler bir bakıyorsunuz Mavişehir'de denize sıfır araziyi satıyor. Bir bakıyorsunuz peşine Soğukkuyu ve Örnekköy'ü ekliyor. Bir bakıyorsunuz Mustafa Kemal Mahallesi'nde kamunun yararlanması gereken bir alanı, belirli bir zümrenin hizmet alabileceği nitelikte kiraya veriyor. Demek ki Karşıyaka Belediyesi'ni yönetenler bir kez daha cambaza bak oynuyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum