AK Partili Bekle Başkan Oran'a sert çıktı: "Oran, Çeşme'ye 100 garibanı sığdıramadı"

EGEOLAY/AK Partili Cemal Bekle, Çeşme’de çadırları yıkılan roman vatandaşlar için CHP’li Oran ve Purçu’yu sert sözlerle eleştirdi. Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın, milyonları misafir eden Çeşme’ye 100 garibanı sığdıramadığını söyledi. Bekle, “Purçu, basının önünde bu insanlara, ‘Size ev vereceğiz’ sözü verdi. Bu sözü tutmadı” diye konuştu.

AK Partili Bekle Başkan Oran'a sert çıktı: "Oran, Çeşme'ye 100 garibanı sığdıramadı"
Editör: Ege Olay
28 Kasım 2020 - 10:29
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çeşme’de çadırlarda yaşayan roman vatandaşlarına CHP’li Özcan Purçu’nun ‘size ev yapacağız’ dediğini ve sözünü tutmadığını, CHP’li Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın ise çadırları yıkarak, 100 aileyi sokağa attığını ifade eden Bekle, “Çeşme, bilinenin aksine bugünün konusu değil. Yani bu insanlar, bu sene geçimlerini sağlamak için Çeşme’ye gitmiş değiller. Ben kendimi bildim bileli yıllardır oradalar. Temizlik, hurdacılık, çöp toplayıcılığı gibi işlerle, bir şekilde Çeşme’de hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Barınma yerleri hijyenden uzak, her türlü sosyal imkandan uzak, çadırlarda, kendi imkanlarıyla yaptıkları köhne yerlerde yaşıyorlar. İlkokulunu orada okuyan teyzeler, nineler var. Bu insanlar hep buradaydı, anlatıldığı gibi dün gelen kimse yok orada. Pandeminin ilk günlerinde Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve CHP Milletvekili Özcan Purçu erzak dağıtmaya gidiyorlar. Orada yaşayan vatandaşlarımıza da ‘Size ev yapacağız, söz veriyoruz’ diyorlar. Bu noktada o alanda yaşayan vatandaşlarımız kamuoyunda gündem oluyor. Özcan Purçu, bu sözü basının önünde veriyor” diye konuştu.

ORAN VE PURÇU SÖZÜNÜ TUTSUN”

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın, 100 tane garibanı Çeşme’ye sığdıramadığını, çadırlarını yıktığını ifade eden Bekle, “Orada, ekmeğini kazanmaya çalışan vatandaşlarımız ilk önce ev sözü ile umutlandırılıyor, arkasından da maalesef ‘Bu insanlar görüntü kirliliğine neden oluyor’ sözlerini duyduk biz. Son derece üzücü, vicdanlarımız yaralandı. İnsan görüntü kirliliği olamaz. ‘Burada sadece parası olanlar yaşayabilir’ gibi bir algı var. Biz bu yaklaşımı asla kabul edemeyiz. Pandemi döneminde çadır mühürlenmesine şahit olduk. Büyükşehir orada kumanya dağıtırken, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran orada bu vatandaşlarımızın çadırını yıktı. Bunu salgın döneminde yaptı! Oran, elindeki tüm güçle, sosyal mesafeyi yok ederek, insanların salgına yakalanmasının tüm koşullarını gerçekleştirerek çadırları yıktı. Ardından hiçbiri, ‘Bu insanlar nereye gidecek’ demedi. Hani sosyal belediyecilik? Çeşme Belediyesi, ‘Arkadaşlar, biz burayı yıktık ama size şuradan bir yer verelim. Geçici olarak barınmanızı şurada sağlayalım’ diyemez miydi? Ne milletvekili Özcan Purçu, ne de Belediye Başkanı Ekrem Oran bunu demedi. Yıktılar ve arkalarına bakmadan gittiler. Ekrem Oran, süreci doğru yönetemedi. Çeşme gibi milyonları misafir eden bir ilçeye 100 tane garibanı sığdıramadı. Özcan Purçu’nun ve Ekrem Oran’ın vatandaşlarımıza verdiği ‘Ev’ sözünü tutmasını istiyoruz” dedi.

KONTEYNER KENTTE PAZARTESİ OKUL BAŞLIYOR”

AK Partili Bekle, Bornova İlçe Başkanı Hasan Ali Karaman ve önceki dönem Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu ile birlikte konteyner kentte yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Depremzedeleri dinleyen, maske dağıtan Bekle, “Depremin açtığı yaraları, hızlıca, elbirliği ile sarıyoruz. Devletin her kurumu ilk dakikadan itibaren sahadaydı. Çok hızlı müdahale edildi. İlk günden çadırkentler oluşturuldu. Yaptığımız çalışmaları siyasallaştırmadık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile tüm toplantıları birlikte yaptık. Her şey şeffaftı. Tek çatı altında yönetmek önemliydi. Sayın Soyer ile de tek çatı altında, ortak bir irade konulması konusunda hemfikiriz. Toplantıları düzenli olarak, her gün AFAD Koordinasyon Merkezimizde yaptık. Sayın Soyer de o toplantılara düzenli olarak, her gün geldi. Sayın Bakanlarımızla birebir istişare etti, önerileri oldu, önerileri uygulandı. Özellikle Sayın Bakanımız Murat Kurum, koordinasyon konusunda çok tecrübeli, İzmir’in koordinasyonunu çok hızlı ve iyi yönetti. Hem çocuklarımıza hem de yetişkinlere sosyo psikolojik destekler verildi. Bakınız konteyner kentlerimiz hazır. Pazartesi günü çocuklarımız EBA eğitimine başlıyor. Öğretmenlerimiz, psikologlarımız, pedagoglarımız alanda görev yapıyor. Şu an 32 çocuğumuz eğitim görecek ama önümüzdeki hafta 100 aile daha konteyner kentimize gelecek. Bu kapsamda eğitim gören çocuklarımız da artacak. Çocuklar için oyun alanları yapıldı. Hanelerin eşyaları gelmeye devam ediyor. Hijyen çok iyi sağlanıyor. Düzenli maske ve temizlik malzemesi dağıtımı yapılıyor. Vatandaşlarımız kalıcı evlerine geçene kadar ne gerekiyorsa yapılmaya devam edilecek” diye konuştu.

 

DENİZ YÜCEL, KARİZMATİK, ÇALIŞKAN VE DİSİPLİNLİYDİ”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Atatürk Lisesi’nde aynı sınıfta okuyan Bekle, Yücel’in öğrencilik yıllarını anlatıyor. Bekle, Yücel’in lise yıllarında da disiplinli olduğuna dikkat çekerek, “Sınıfın en çalışkanıydı, kopya vermezdi. Çok disiplinliydi. Sınıfta, karizmasıyla kendini belli eden isimlerden biriydi. Siyasete olan yakınlığı, lise yıllarında da kendini gösteriyordu. Teşkilatçılığı seven, arkadaşlarıyla diyaloğu iyi olan biriydi. Siyasete, sosyal, toplumsal konulara çok ilgisi olan bir arkadaşımızdı. Deniz’in ailesi, İzmir’in bilinen, sevilen ailelerindendir. Kendisi de İzmir’i çok iyi bilen İzmir’in değerlerine hakim biri. Şu an CHP İzmir İl Başkanı, siyasi görüşlerimiz birbirinden farklı olabilir ama örgütüyle iyi bağ kuran, CHP nabzını doğru tutan, sosyolojisini bilen isimlerden biri. Genç yaşına rağmen çok ciddi tecrübe edinmiş buluyorum kendisini. Tabi, paraşütle inme bir il başkanı değil. Babası da partiliydi, çocukluğundan beri CHP örgütüyle iç içe. Meclis üyeliği yaptı, partinin her kademesine hakim, tırnaklarıyla kazıyarak gelen bir adam” ifadelerini kullanıyor.

Müzik Hayattır”

Bekle, kovid-19 salgınından etkilenen İzmirli müzisyenlere ekonomik katkı sağlayabilmek amacıyla ‘Müzik Hayattır’ projesini hayata geçirmişti. Projenin büyüyerek devam edeceğini belirten Bekle, “Pandemiden en çok etkilenenlerin başında müzik ve eğlence sektörü geliyor. Biz de bu kapsamda çalışmalar yapmak istedik. İzmir’de ‘Müzik Hayattır’ projemizi hayata geçirdik. Bu kapsamda ilk etapta 400’ün üzerinde müzisyen, ‘Müzik hayattır’ dedi ve çaldı. İkinci etabımızda 5 bin kişiyle yapacağız” diye konuştu.(Halime Erdoğan-Yenigün)