AK Partili Başkan Aksakal; ''Asıl tehdidi ve şantajı birileri kamuoyunu aldatmak için yapmaktadır''

EGEOLAY/AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal, mecliste çıkan tartışma sonrası açıklama yapan CHP İlçe ve İl Başkanı’na yanıt verdi.

AK Partili Başkan Aksakal; ''Asıl tehdidi ve şantajı birileri kamuoyunu aldatmak için yapmaktadır''
Editör: Ege Olay
24 Ekim 2020 - 22:40
Başkan Aksakal, ‘’Grup Başkanvekilimiz, Kemalpaşa meclisinde yapmış olduğu konuşmada, Belediye Meclisi’nin görüşünün alınmasının, Kemalpaşa’nın daha da faydasına olacağı inancını belirtmiş, meclis çoğunluğunun kimde olmasından ziyade, meclise saygı duyulmasının önemini vurgulamak için bir konuşma gerçekleştirmiştir. Bunu bir tehditmiş gibi algılayıp, algı yapmaya, kamuoyunu yanıltmaya, hiç kimsenin hakkı yoktur. Asıl tehdidi ve şantajı birileri kamuoyunu aldatmak için yapmaktadır. Ama CHP İl Başkanı ve CHP’liler çokta seçim istiyorlarsa ve yürekleri varsa, hem belediye başkanları hem de meclis birlikte istifa etsin, yeniden seçim yapalım, Kemalpaşalı ne diyor hep birlikte görelim. 2024’ü beklemeye hiç gerek yok. Bugüne kadar taş üstüne taş koyamayanları, 2024 korkusu şimdiden kaplamış.’’ dedi.

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde çıkan tartışmalar sonrası açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e yanıt AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal’dan geldi. AK Parti belediyeciliğini ve hizmetlerini Kemalpaşa'da 2 dönem Kemalpaşa halkının onayıyla gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aksakal, ‘’Seçmenin iradesine karşı her zaman saygı duyduğumuzu ifade ettik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik’ anlayışını yaşayarak gösterdik. Milletimiz de bizlere 19 yıldan beri iktidar olma fırsatını verdi. Kemalpaşa'da 10 yıl gururla AK belediyecilik yaptık. Çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Özellikle 2014 seçimleri sonrası Kemalpaşa’mızda 20 yılda yapılamayacak hizmetler yaptık. Bugün CHP belediyesi, bizim yaptığımız eserlerin bakımını bile yapamıyor. Belediye başkanı 500 günlük sunumunu yaparken ilk sırada bizim gerçekleştirdiğimiz Alparslan Türkeş Kongre Merkezini gururla İzmirlilere anlatıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinden zaten hizmet beklemiyoruz. Sadece, bizim yapmış olduğumuz eserlerin bakımını, onarımını yapabilse dahi yeterli diyoruz. Ama onu da yapamıyorlar. Biz bugüne kadar Kemalpaşa'nın ve vatandaşlarımız lehine olan her şeye, Cumhur ittifakı olarak ‘Evet’ dedik,  demeye de devam edeceğiz. Şu unutulmamalıdır ki, Belediye Başkanı’nı nasıl halk seçiyorsa, meclisi de aynı irade seçiyor, o irade, mecliste yetkiyi, Cumhur İttifakına vermiştir. Biz de bunun gereğini yapmakla mükellefiz’’ dedi.

2024’ü beklemeye hiç gerek yok

Zaman zaman meclisin iradesi yok sayılarak bazı şeylerin oldubittiye getirilmek istendiğini vurgulayan AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal, ‘’Buna istinaden, Grup Başkanvekilimiz Dr. Metin Yaşar, meclisteki bütçe görüşmesinde, CHP’li Başkan tarafından hazırlanmış olan performans ve bütçenin, Kemalpaşa’nın bütçesi olamayacağını, Kemalpaşa’ya yakışır bir bütçe olmadığını belirtmiştir. 2020 yılı bütçesinden hem 6 milyon daha az hem de karşılığı olmayan bir bütçe olduğunu belirtmiştir. Kemalpaşa büyürken, Kemalpaşa gelişirken, Kemalpaşa’nın bütçesi küçülmüştür. Ama buna rağmen, yapıcı olma adına Kemalpaşa için Kemalpaşalılar için içimize sinmese de ayakları yere basmayan bu bütçeye ‘evet’ demiştir. Grup Başkanvekilimiz Yaşar, Kemalpaşa meclisinde yapmış olduğu konuşmada, Belediye Meclisi’nin görüşünün alınmasının, Kemalpaşa’nın daha da faydasına olacağı inancını belirtmiş, meclis çoğunluğunun kimde olmasından ziyade, meclise saygı duyulmasının önemini vurgulamak için bir konuşma gerçekleştirmiştir. Bunu bir tehditmiş gibi algılayıp, algı yapmaya, kamuoyunu yanıltmaya, hiç kimsenin hakkı yoktur. Asıl tehdidi ve şantajı birileri kamuoyunu aldatmak için yapmaktadır. Ama CHP İl Başkanı ve CHP’liler çokta seçim istiyorlarsa ve yürekleri varsa, hem belediye başkanları hem de meclis birlikte istifa etsin, yeniden seçim yapalım, Kemalpaşalı ne diyor, Kemalpaşa’nın iradesi nedir hep birlikte görelim. 2024’ü beklemeye hiç gerek yok. Bugüne kadar taş üstüne taş koyamayanları, 2024 korkusu şimdiden kaplamış.’’ dedi.