AK Partili Başdaş; Hükümetimizin Konak'a destekleri daha da artacak"

EGEOLAY/AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, 2022 yılında hükümetin Konak’a yaptığı hizmetleri anlattı. CHP’li yerel yönetimleri de eleştiren Başdaş, “Konaklılar artık yerel yönetimlerden ümidini kesti. İnşallah hükümetimizin Konak’a destekleri daha da artacak” dedi.

AK Partili Başdaş; Hükümetimizin Konak'a destekleri daha da artacak"
Editör: Ege Olay
26 Aralık 2022 - 15:24
Başdaş, 2022 yılında başlatılan İzmir İktisat Kongresi binasının yapımının Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, “1979 yılında yıktırılan binayı kentimize yeniden kazandırıyoruz. Atatürkçülük sözde olmaz. Onun mirasını yaşatmakla olur” dedi. Başdaş bina ile ilgili şunları söyledi: 
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından önce yeni devletin ekonomik program ve hedeflerini Milli Mücadelemizin noktalandığı İzmir’de İktisat Kongresi’ni toplayarak duyurmuştu. İzmir için bir asırdır her fırsatta vurgulanan İkitsat Kongresi gururunu Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kongre binasını yıkılan yerde yeniden inşa ederek taçlandırıyoruz. Kemerlatı aksında yer alan binanın yapımı  hızla ilerliyor ve Şubat ayında görkemli bir açılışla İzmirlilerle kongre binasını buluşturacağız.” 

SANATÇI ÇAĞIRARAK ORGANİZASYON OLMAZ
İzmir’de CHP’li yerel yömetimlerin kültür sanat anlayışının şehre sanatçı çağırmaktan ibaret olduğunu savunan Başdaş, “Biz, İzmir’e Türkiye’nin en büyük kültür merkezini kazandırıyoruz. Konak’ın en gözde semtlerinden olan Alsancak’ta bulunan TEKEL binaları artık kapılarını kültür merkezi olarak sanatseverlere açacak. TEKEL binalarının olduğu yerleşkede Türkiye’nin en büyük kültür merkezini açmaya hazırlanıyoruz. Sinema ve tiyatro salonu, müze, kıraathane, kütüphane, spor salonu ve restoranın  bulunduğu yerleşke İzmir’de büyük sanat organizasyonlarına, kültür buluşmalarına kapılarını açacak” sözlerine yer verdi. 

GENÇLİK MERKEZİ AÇILDI
AK Parti hükümetlerinin gençliği her zaman önemsediğini ifade eden Başdaş, “20 yıldır eğitim ve kültür alanında atılımlar yapan, gençlerimizi teknolojinin ve yeni bilimsel gelişmeleriyle iç içe yetiştirmeye gayret eden AK Parti hükümetlerimiz,  İzmir’de bu alanda büyük bir hizmete daha imza atıyor. Alsancak’ta Türkiye’nin en büyük gençlik merkezlerinden biri olan Alsancak Gençlik Merkezi’ni açmaya hazırlanıyoruz. Çok amaçlı bir merkez olarak hizmet verecek bu alanın içinde ‘Bilim Deney Merkezi’ de yer alacak. Gençleri spor, sanat ve bilimle buluşturma adına dev alanlar kurmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

SEKİZ OKULUN YAPIMI SÜRÜYOR
2022 yılı içinde 17 okulun yapımına başlayarak Konak'ta eğitimi daha da güçlü hale getirdiklerini vurgulayarak, “Bu yıl içinde bir okulumuzu tamamladık. 8 tanesinin yapımı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin hizmetinde olacak. 9 tane okulumuzun da yer tespiti ve ihalesi yapıldı. Okullarımızın yapıldığı mahallelerde aynı zamanda öğrenciler için sosyal bir kampus olacak nitelikte olduğunu belirtmek isteriz. Konferans salonu, sportif alanları, teknoloji tasarım sınıfı, okul aile birliği binasıyla akıllı bina konseptindeki bu okullar ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu. 

DAMLACIK’TA TARİHİ HAMLE
Başdaş, Damlacık’ta 7 dönümlük bir alanda dönüşüme başlandığını vurgulayarak, “Biz kendimize şato değil vatandaşa hizmet için uğraşıyoruz. Sayın Soyer’in kaldığı şatonun hemen karşısına Damlacık'ta 7 dönümlük alanda Millet Bahçesi konseptinde mahallenin tarihi dokusuyla iç içe bir bölgenin yapımına başlandı. 11 eski binanın restore edildiği bu noktada öğrenci evleri, kıraathane, sanat atölyeleri, müze ve restoranıyla bir açık hava buluşma bölgesi oluşturuyoruz. Damlacık ve çevresi mahalleler bu hizmetle çok önemli bir çekim merkezi haline gelecek. 19'uncu yüzyılın başında ve 20'nci yüzyılda Türk- Müslüman Mahallesi olarak tanımlanan, öğretmen evi, Eşrefpaşa Pazar Yeri ve Varyanttaki Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü arasında bulunan bu semtimizi hak ettiği değere kavuşturacağız. Damlacık artık metruk bir bölge olarak anılmayacak” görüşünü aktardı. 

İKİÇEŞMELİK SOKAKLARI
Başdaş, İkiçeşmelik ve çerevesindeki mahallelerde yapılacak çalışmaların ilk adımı olarak iki sokakta yenileme çalışmaları başlattıklarını da aktararak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ülkü ve Tuzcu Mahallelerinde bulunan bu sokakta yer alan 50 bina ve yaklaşık 150 hane yeni bir şehreye kavuşturularak mahallenin tarihi görkemi açığa çıkarılıyor.  Evlerin restosrasyon ve tadilatı sonrasında ışıldayan iki sokağa kavuşmuş olacağız” açıklamasını yaptı. 

BASMANE GARI’NIN RESTORASYONU
İzmir ve Konak için önemli bir değer olan Basmane Garı’nın da 2022 yılında restorasyonunun başladığını anlatan Başdaş, “İlçemizin tarihi ve toplumsal hafızası için büyük değer taşıyan Basmane Garı’nın restorasyonuna başlandı. 150 İzmir’in Anadolu’ya açılan kapısı olan Basmane Garı binası içinde  butik TCDD Misafirhanesi de hizmet verecek. Basmane, Gaziler Caddesi ve Anafartalar Caddesi kesişmesindeki Basmane Garı Konak’ın tarihi emaneti olarak korunacak ve geleceğe taşınacak” dedi. 
Sosyal yardımlar ve sağlık alanında da yeni hizmetlerle Konaklılara ulaştıklarını aktaran Başdaş şöyle konuştu: 
“Konak’ta dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın hayatına dokunmaya onlara nefes aldıracak adımlar atmayı sürdürüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın evlerinin tadilatı gerçekleşti. Yine 2022 yılı içinde 17 bin aileye Aile Sosyal Paketi’nden bin 400 TL’lik aylı ödeme yapıldı. Küresel düzeyde korona sonrası yaşanan krizden dar gelirli vatandaşlarımızın en az etkilenmesi adına bu sosyal yardımlar devam edecek. 
Sağlıkta büyük dönüşüm gerçekleştiren hükümetimiz ilçemize bu alanda iki önemli yapıyı kazandırıyor.  2’inci Kadriye Mahallesi bu yıl Zafertepe Göçmen Sağlık Merkezi’ni açıyoruz. Yine Kahramanlar Mahallesi’nde Sağlıklı Hayat Merkezi’yle vatandaşın hizmete kolay ulaşmasını sağlıyıoruz. Her semte her mahalleye hizmet şiarımız adım adım hayat buluyor. 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın canlı yayın bağlantısıyla açtığı Güney Mahallesi Muhtar Evi mahalle halkına hayırlı olsun. Demokrasimizin temel taşı olan muhtarlarımıza hizmetimiz ve desteğimiz devam edecek.”

KONAK’TA YEREL YÖNETİM
Başdaş, Konak Belediyesi’nin 2022 yılında hiçbir çalışma yapmadığını ileri sürerek, “Abdül Batur döneminde kendi kaynakları ile yaptıkları bir yer var onu da henüz bitiremediler. Bize hizmet binası ile ilgili geldiler yardım istediler, biz görüştük ve 100 milyon TL kredi çıkarttık; ama kullanmadılar ve bu kredi eridi. Sonra bir şekilde İBB’ye mal verip yaptıracaklarını söylediler. Büyükşehir babaysa gidip yatırımını yapacak. Bu Konak’a bir hizmettir” diye konuştu.

ROMANLAR İÇİN SADECE PANEL YAPTILAR
Başdaş, Roman Mahalleleri’nde kentsel dönüşümün şart olduğunun altını çizerek şu açıklamayı yaptı: 
 “Abdül Batur’un Romanlar ile ilgili hiçbir projesini duymadık. Sadece bir- iki panel yaptı daha sonra hiçbir proje açıklamadı. Ben buradan Sayın Batur’a sesleniyorum gelsin beraber sahada yapalım. Roman vatandaşların sorunu sahada çözülür. Ben gece gündüz Konak’a ne yapabilirim diye düşünüyorum. Başta da söyledim artık Konaklılar yerel yönetimden beklentileri yok. Biz çalışmaya devam edeceğiz. 6-7 tane Konak ile ilgili projelerimiz var; ama yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Netleştiği zaman basın ile paylaşacağız.”

BATUR, KONAK’TAN KAÇACAK
Başdaş, Konak'ta dezavantajlı bölgelerde yaşayan vatandaşların hayatına dokunmak için adım attıklarını söyleyerek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın evlerinin tadilatı gerçekleşti. Yine 2022 yılı içinde 17 bin aileye Aile Sosyal Paketi'nden bin 400 TL'lik aylı ödeme yapıldı. Küresel düzeyde korona sonrası yaşanan krizden dar gelirli vatandaşlarımızın en az etkilenmesi adına bu sosyal yardımlar devam edecek. AK Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına yakışır bir vizyonla geleceğimizi inşa etmeye devam ediyoruz. İzmir'in kalbi Konak'ın her açıdan hak ettiği hizmeti görmesi, daha yaşanılır bir ilçe olması için 7 gün 24 saat ilçemizin her sokağında ve mahallesindeyiz. Hükümetimizin asgari ücrete yaptığı artışın aynısı Konak Belediyesi’ndeki işçilere yaparsa, yapmak zorunda Abdül Batur kilidi vurup Konak’tan kaçacak” dedi.

YILDIZ: SOYER ROMANTİK VE HAYALPEREST
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, “Biz burada konuşurken sanki bir belediyenin Konak’a yaptığı yatırımları sunuyor gibi olduk. 11 ana başlıktan sunum yaptık. İBB Meclisi’nde sürekli bir algı üretiliyor sanki AK Parti hükümeti engelliyormuş gibi bir algı üretiliyor. Konak ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlayıp 1 buçuk yılda bitirdiği projesi var mı? Sadece bu değil EXPO’nun yapılacağı alanda vatandaşların nereye gideceği ile ilgili somut bir çalışma var mı? Yok. Bizim romantik ve hayalperest bir belediye başkanımız var. Bu hayalleri gerçekleştirebileceğini düşünüyor; ama yanlış danışmanlar ile İzmir’i hayalleri içinde sürüklüyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum