AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'li Çeviköz'e tepki

EGEOLAY /AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP'li Ünal Çeviköz'ün yabancı otoritelerden demokrasi talebinde bulunması vahim bir yaklaşımdır" açıklamasını yaptı.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'li Çeviköz'e tepki
Editör: Ege Olay
22 Kasım 2020 - 10:55
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından CHP'li Ünal Çeviköz'e tepki gösterdi.

Çelik, paylaşımında, "Demokrasimiz bedeli ödenmiş ve hak edilmiş bir demokrasidir. Milletimiz, iradesinin kimse tarafından gasbedilemeyeceğini demokrasi tarihine silinmeyecek şekilde yazmıştır. CHP'li Ünal Çeviköz'ün yabancı otoritelerden demokrasi talebinde bulunması vahim bir yaklaşımdır" sözlerine yer verdi.

"Demokrasi anlayışı 'ithalat demokrasisi' olan bir anlayış bu"

Ömer Çelik, Çeviköz'ün Biden'dan Türkiye'de demokrasi talep ettiğini söyleyerek, "CHP'li Çeviköz, Türkiye'nin Libya'da ambargoyu ihlal ettiğine dair şikayetini Amerikalılara iletiyor. Demokrasi anlayışı 'ithalat demokrasisi' olan bir anlayış bu.  Bu anlayış, yabancı otoritelerden meşruiyet tedarik etmeye çalışıyor. Türkiye'de son kullanma tarihi geçmiş vesayet anlayışları ise vesayet ihracatına geçmiş gözüküyor" dedi.

"Demokrasimizin banisi ve hamisi millet iradesidir" diyen Çelik, şu sözleri de kullandı:

"Başkalarından demokrasi talep etmek için yabancı otoritelere 'siyasi arzuhal' yazmak utanç verici bir siyasi savrulmalıdır. Demokrasinin dünyaya açık olması başka şeydir, demokrasi için dış payanda ve ithal irade aramak başka şey."(TRTHABER) 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum