AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar Soyer'in tarımsal yatırım yok açıklamasına tepki gösterdi

EGEOLAY/AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tarımsal üretime yatırım yapılmadığına yönelik iddialarının asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar Soyer'in tarımsal yatırım yok açıklamasına tepki gösterdi
Editör: Ege Olay
31 Ocak 2023 - 13:32
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Soyer’in kendi görev ve sorumluluk alanının dışında olan her konuya müdahale ettiğini belirterek, yaptığı açıklamaların içi boş cahilce yapılan açıklamalar olduğunu söyledi.

Kırkpınar, “İzmir’in ve İzmirlinin binlerce sorunu varken, sürekli kendi görev alanının dışına çıkan Soyer, tarıma destek verilmediğini iddia etmiş. Sırf eleştiri yapmak için konuşan, kamu yatırımlarından ve tarımsal yatırımlardan bi haber Soyer kamu yatırımlarını eleştirecek en son kişidir. Sağlıktan, eğitime, ulaştırmadan, altyapıya, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımları 20 yılda yapmış olan hükümetlerimizin tarım ve hayvancılık alanında yaptığı yatırımları eleştirmek kimsenin haddi değildir” dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de hem çiftçiye hem üreticiye hem de tarımsal üretim yapan sanayicilere gerekli desteğin verildiğini dile getiren Kırkpınar, “Hükümet olarak yaptığımız yatırım ve desteklemelerle gıda ve tarım alanında 2002 yılında 3,8 milyar dolar olan ihracatımızı 2022 sonu itibarıyla 30 milyar dolara çıkarmış bulunmaktayız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’imizde de gerek yetiştirici ve üreticilerimizi gerekse tarımsal yatırım yapan sanayicilerimizi desteklemeye devam edeceğiz Hükümetlerimiz, tarım sektörünün büyümesi ve gelişmesi için daima çiftçimizin yanında yer aldı, devletin tüm imkânlarını seferber etti.   Son 20 yıldır ülkemiz tarımının gelişmesi ve rekabet gücünün artırılması için önemli destekler sağlayıp yatırımlar yaparak Ar-Ge altyapımızı güçlendirdik” şeklinde konuştu. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum