Reklam

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır 'Mavişehirdeki Arsa İzmirlilere Hizmet Edecek'

EGEOLAY/AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Mavişehir’de deniz kenarında bulunan “Rekreasyon Alanı”olarak ayrılan Açık Spor Tesis, ve Trafo Alanı olarak ayrılan arsaların satışı konusunu değerlendirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır 'Mavişehirdeki Arsa İzmirlilere Hizmet Edecek'
Editör: Ege Olay
19 Eylül 2020 - 10:10
Nasır, 21 bin 432,00m² kısmen Açık Spor Tesis, kısmen de Trafo Alanı olarak ayrılan 10 nin 544m² yüzölçümlü arsaların yatırımcı firma tarafından kamu yararına kullanılanacak rekreasyon ve spor kompleksi alanı olarak hizmete açılabileceğini söyledi.

 

Arsa satışının İzmirlilere hizmet olarak geri döneceğini belirten Necip Nasır, TOKİ'nin arsa satışından elde ettiği bu gelirlerle farklı bölgelerdeki vatandaşların konut mağduriyetinin giderileceğinin de altını çizdi.

 

Arsaların imar durumunun belli olduğunu ve satın alan firmanın da bu esasa göre yatırım yapabileceğini kaydeden Nasır, “Burası kamunun yararına olacak çok değerli bir arsa niteliği taşıyor. İzmir ve Karşıyakalıların ihtiyacını karşılaması açısından önemli bir bölge. Yatırımcı için de karlı olacak bir arazi. TOKİ'de buradan elde ettiği gelirle yeni yatırımlar konusunda kaynağa kavuşmuş olacak. Örneğin reakrasyon alanında Yatırımcı firma arsa üzerinde bin metrekare kapalı alan kurabileceği bir imkana sahip. Yüzde 25’i peşin 60 ay vade ile teklif vermiş. Orayı 3 ayda düzenleyerek para kazanmaya başlayabilir. Diğer parsel de spor alanı. Yatırımcı yatırım yapsa kentimiz büyük bir spor kompleksine kavuşur,bu yatırım girişimi İzmir’in büyük ihtiyacını karşılar. Ortada bir plan koşulu da bulunuyor. Mevcut alanın farklı bir amaç ile kullanılması mümkün değildir, Gerekli yatırım yapıldıktan sonra da hiç kimse burada plan tadilatı yapamaz” diye konuştu.

 

KUPON ARSA YANITI

 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, CHP Milletvekili Bedri Serter’in Kupon kelimesi ile ilgili söylemine ise şu yanıtı verdi: “ Bir televizyon programında yatırımcının 25.718.400,00-TL muhammen bedelli yeri 60.000.000 TL‘ye ve diğer alıcının da 15.816.000,00-TL muhammen bedelli yeri 51.9 milyon TL’ye ihaleyi almalarından farklı bir imar plan tadilatı yapılacağı anlamı çıkarılmaması gerekir. Sosyal donatı ve spor alanı olabilecek söz konusu arsaların yatırımcıya uygun olduğunu vurgulamak maksadıyla 'kupon arsa' tabirini kullanmıştım. Yatırımcının atıl durumdaki bu alanı düzenlemesi ile İzmirliler önemli sosyal donatı alanı ve spor kompleksine sahip olabilecektir. Ancak Milletvekili Serter’in söylemin tümüne bakmadan sadece kelime üzerinden anlamlar oluşturarak siyaset yapmasını doğru bulmuyorum. Değerli milletvekilimiz ; kelimelerden anlam çıkaracağına konunun esas nedeni olan Atakent’te mağduriyete uğrayan vatandaşların hakkını savunsun ”

 

MAĞDURİYETİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

 

Esas sorunun Atakent'lilerin yaşadığı başka bir mağduriyetin üzerinin örtülmeye çalışılması olduğunu kaydeden Necip Nasır, dikkatlerin başka yöne çekilerek Mavişehir TOKİ satışının muhalefet tarafından gündeme getirildiğini, hatta Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Başkanlarının hadlerini aşarak imzalı davetiye ile kendisi dahil milletvekillerini TOKİ’ye karşı eyleme davet ettiklerini belirtti.

 

Milletvekili Nasır şu bilgileri verdi: “İzmirde bir özel eğitim kurumu, Karşıyaka’da 9846 ada 1 nolu parselin spor alanı olan imar durumunun özel eğitim alanı olarak değiştirilmesini talep etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi de talebi kabul ederek spor alanı olan imar durumunun özel eğitim alanı olarak değiştirilmesini oy çokluğu ile kabul ederek ilana çıkmıştır. Belediye meclisinin azınlıkta bulunan AK Parti ve MHP'li üyeleri incelenen imar plan tadilatıyla alakalı olarak bölgede eşdeğer spor alanı ayrılmamış olması ve bölgede yapılaşmanın tamamlandığı göz önüne alınarak bu bölgede yeşil alan ve spor alanı ayrılma ihtimali bulunmayacağından ilgili plan tadilatının uygun bulunmadığı gerekçesi ile karara muhalefet etmiş ancak karar meclisten geçmiştir. Söz konusu imar değişikliğine alanın bulunduğu yerde yaşayan, Atakent sitesinde oturan vatandaşlar ile çevre halkı tepki vermiştir. Atakent sitesi sakinlerinin yaptığı basın açıklamasında Büyükşehir belediyesi ve Karşıyaka belediyesi için manidar ifadeler kullanılmıştır. Bu gelişmeler ve vatandaşın basın açıklamasındaki söylemlerini Karşıyaka ve Mavişehir’li hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum”

 

Nasır sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem gerçeği ile yüzyüze olan, depreme dayanıksız büyük konut stoğuna sahip İzmirde şu ana kadar Büyükşehir Belediyesince sadece 455 konut dönüşümü yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, yaptıkları bu davranışlar sonucunda bugüne kadar İzmir’e yaklaşık 20 bin sosyal konut, hastaneler, okullar, stad, sağlık ocakları vs. yapan, halkına hizmet eden devlet kurumuna inşallah zarar vermemiş olurlar. Eğer bir zarar meydana gelirse bu durum onların vebali olur”

YORUMLAR

  • 0 Yorum