AB, Türkiye'de Özgür Basını Destekliyor

EGEOLAY/Avrupa Birliği tarafından mali olarak desteklenen ikinci Basın Akademisi, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in de katılımıyla 18 Haziran’da İzmir’de açılıyor.

AB, Türkiye'de Özgür Basını Destekliyor
Editör: Ege Olay
17 Haziran 2019 - 15:21
 İstanbul ve İzmir’de bulunan ve AB fonlarıyla desteklenen Basın Akademileri çalışmakta olan, serbest çalışan ve işsiz gazetecilere açık olacak ve bünyelerinde gazetecilerin ortak kullanabilecekleri çalışma alanları, ücretsiz faydalanabilecekleri bir canlı yayın stüdyosu ile eğitim ve toplantı salonları yer alacak.



Projenin kapsamı


“Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma” projesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Görevlerini yerine getirirken gazetecilere yardımcı olmak, onların istihdam edilebilirliklerini arttırabilmek ve kendilerine çalışabilecekleri, eğitim alabilecekleri ve seminer gibi etkinliklere katılabilecekleri bir alan sağlamak üzere proje kapsamında, İstanbul ve İzmir’de birer Basın Akademisi kurulmuştur.



Akademilerde dijital çağın gerektirdiği mesleki beceri eğitimleri ile yeni medya konulu seminerlerin yanı sıra yabancı dil eğitim programları da düzenlenecek olup proje kapsamında meslek hakları çalıştayları da yapılacaktır.

Telif hakları desteği, işsiz gazetecilerin journo.com.tr sayfasında yayın yapabilmesine yardımcı olacaktır.



Akademilerde canlı yayın stüdyoları ile ortak çalışma alanları da bulunacaktır.



Projenin amaçları



Ocak 2019’da başlayan ve 44 ay sürecek olan projenin amacı, Türkiye’de haber alma hakkı ve basın özgürlüğü açısından olumlu bir ortamın gelişimine katkıda bulunmaktır. 



Kısaca ifade etmek gerekirse projenin hedefleri adli yardım, davaların izlenmesi, cezaevi ziyaretleri, kampanya ve izleme raporları yoluyla gazetecilerin adalete erişiminin daha iyi bir hale getirilmesidir.  



Ne zaman ve nerede?



Tarih/ Saat: 18 Haziran 2019, Salı, 18:00

Yer:              Atatürk Caddesi no:370/1 Basın Apartmanı Alsancak / İzmir

YORUMLAR

  • 0 Yorum