5'inci 'Bitlis Tanıtım Günleri' başladı…

EGEOLAY/Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Bitlis Tanıtım Günleri”, Karşıyaka Bostanlı Pazar alanında başladı. 24 Ekim tarihine kadar devam edecek olan etkinlikte Bitlis kültürü, yöresel yemekler ve ürünler tanıtılıyor.

5'inci 'Bitlis Tanıtım Günleri' başladı…
Editör: Ege Olay
22 Ekim 2022 - 15:22
Ege Bölgesi Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Müze kent Bitlis’ temasının işlendiği ‘Bitlis Tanıtım Günleri’ İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Bostanlı pazar alanında başladı. Etkinliğe katılan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bitlisli olmaktan her zaman gurur duyduğunu ve bu organizasyonun kentin 7 bin yıllık kültürünü tanıtmaya son derece faydalı olduğunun altını çizdi. AK Partili Nasır; “Doğu ile batıyı birleştiren 7 bin yıllık tarihi, ilim ve irfan merkezi, alimler diyarı kimliğiyle onlarca devlete mekanlar oluşturmuş, onlarca devletin konuşlandığı çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir kenttir Bitlis… Bu dört günlük etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe Necip Nasır’ın yanı sıra Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de katıldı. Konuşmaların ardından folklor ekibi yöresel dans gösterilerini sergiledi. Daha sonra ise etkinlik için kurulan stantlar gezildi.
Öte yandan etkinlik için kurulan Özel Egepol Hastanesi standı ilgi gördü. Çok sayıda katılımcı standa gelerek hastane hakkında bilgi alırken; yaşça daha büyük olan vatandaşlar tansiyonunu ölçtürdü.

NECİP NASIR: BİTLİS 7 BİN YILLIK ÇOK BÜYÜK BİR KÜLTÜRE SAHİP

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır 24 Ekim’e kadar devam edecek olan etkinliğin güzel sonuçlara ulaşmasını temenni ederek; “Bitlisli olmak ile her zaman onur ve gurur duyduğum Bitlis Tanıtım Günleri’ne hoş geldiniz ve sefalar getirdiniz. Kültür, bir milletin kimliğidir. Halkın arasından doğar. Yüzyıllar boyunca toplumsal, tarihsel ve evrensel değerler ile yoğurularak oluşur. Bizim ortak değerlerimiz bu milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin temel taşıdır. Binlerce yıllık medeniyete sahip bir milletin evlatları olarak çok zengin bir kültüre sahibiz. Anadolumuz binlerce yıllık bir medeniye birikime sahip. Aynı zamanda da çok zengin bir kültüre sahip. İşte bu zengin kültür içerisinde doğu ile batıyı birleştiren 7 bin yıllık tarihi ve tarihi birikimiyle ve onlarca devlete mekanlar oluşturmuş, onlarca devletin konuşlandığı çok büyük bir tarihi birikime sahip kadim kenttir Bitlis. Bu kadim kenti, kurtuluşun şehri Yunanların denize döküldüğü kurtuluşun şehri İzmir’de tanıtımını sağlayan ve bize kadim kent Bitlis’in bu dört gün içerisinde tarihini, kültürünü, değerlerini ve gastronomisini sağlamasıyla ilgili bu organizasyonu yapan başta Bitlis valimize ve çok değerli TBMM’de bizzat çalışmalarına şahit olduğum Bitlis Milletvekili Sayın Vahit Kiler’e ve Bitlis Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Bu dört günlük etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

BİTLİS VALİSİ ÇAĞATAY: ‘SİZ BİTLİS’İ NEREYE SAKLAMIŞTINIZ?’ DİYECEKSİNİZ

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis’i tüm Türkiye’ye sunacaklarını dile getirerek; “4 sene bitti, 5’inci seneye başlıyorum. Bitlis’in tarihinde en uzun kalan vali de ben oldum. Biz Bitlis’i biliyoruz, biz Bitlis’i seviyoruz gurur duyuyoruz. Lütfen Bitlisli hemşerilerimiz siz de gurur duyun. Tabiatı var kültürü var. İşte biz o yüzdeki toz bulutunu kaldırarak Bitlis’i tüm dünyaya armağan ediyoruz. Önümüzdeki ayın sonunda Kültür Müdürlüğümüz aracılığıyla tur ve seyahat acentalarını davet ediyoruz. Mardin, Diyarbakır gibi Şanlıurfa gibi muhteşem bir destinasyonu tüm Türkiye’ye sunacağız. Aynen sizlerde şunu diyeceksiniz “ya siz Bitlisi nereye saklamıştınız?” Milyonlarca insan gelecek, görecek ve gurur duyacak. Bir şehrin zenginlikleri var. Bitlisin tarihi zengin, tabiatı zengin kültürü zengin ama en büyük zenginliği insan gücü. Ben hep söylüyorum Türkiye’nin en genç nüfus yapılarından birine sahip. Nüfusumuzun yüzde 62’si 0-30 yaş arası. Şu an sadece tekstilde çalışan sayımız 8.500 oldu arkadaşlar. Allah nasip ederse yapılan yatırımlarla beraber önümüzdeki yıl 15.000 rakamını görmüş olacağız. Turizmde muhteşem bir yapıya kavuşmuş bir Bitlis, gençlerini istihdam eden bir Bitlis ve çok iddialı söylüyoruz 2023’ten itibaren yıldız gibi parlayan bir Bitlis’le birlikte olacağız.” şeklinde konuştu.

BİTLİS BELEDİYE BAŞKANI TANĞLAY: BİTLİS’İN TAMAMINI AYAĞINIZA GETİRDİK

Bitlis’in yeni bir tarih kazandığını ifade eden Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay; “Bitlisli olmak bir ayrıcalıktır. Biz buraya gelirken ‘Üst kimlik Bitlis’ diye geldik. Bitlis’i buraya getirirken 7 bin yıllık kadim şehir; tarihî Bitlis, kültürüyle, yemeğiyle, sanatıyla, yöresel ürünleriyle Bitlis’in tamamını üşenmeden ayağınıza getirdik. Bitlisliler bilirler; yıllardır tarihi mekanların üzeri kapatılmış, Bitlis bir şekilde gizlenmiş ve hak etmediği bir yere atılmıştı. Cumhurbaşkanımızın, valimizin, milletvekilimin desteği ile Bitlis yeni bir tarih kazanıyor. Şu an Bitlis’te tarihi 9 Köprü’nün, Paşa Hamamı’nın, Bitlis Kalesi’nin ve daha birçok tarihi mekanın restorasyonu yapılıyor. Biz ilk gün yola çıktığımız ‘Çok çalışacağız, çok çalışacağız, çok çalışacağız’ sloganıyla yolumuza devam ediyoruz. Bitlis’imizi bu şekilde hak ettiği yere taşıyacağız. Bitlis’imizi önce Türkiye’ye, sonra dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURULDU...

Törende konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de: “Bizim amacımız, Bitlisimizi ve kültürümüzü dünyaya tanıtmaktır. Uygarlıklar beşiği Bitlis tarihi, doğası ve diğer kültürel varlıklarıyla her geçen yıl daha çok tanıyor ve gelişiyor. Bitlis tanıtım günleriyle İzmir ve Bitlis arasında önemli bir kültür köprüsü kuruldu. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum