Reklam

2023 Yılında Turizm Güçlü Bir Sezon Geçirecek

EGEOLAY/Bodrum’un bütün krizlere ve olumsuzluklara rağmen verimli bir yaz geçirdiğini belirten BODER Genel Sekreteri ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin 2023 yılının ise çok daha güçlü geldiğini söyledi.

2023 Yılında Turizm Güçlü Bir Sezon Geçirecek
Editör: Ege Olay
11 Ocak 2023 - 12:30
Bodrum’un ve Türkiye turizminin 2023 yılından beklentisinin çok yüksek olduğunu belirten Yiğit Girgin, bunun için hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.
Girgin, “2023, beklentileri aşan 2022 sonrası çok parlak gözüküyor. Bu parlaklık açıkçası beni temkinli olmaya da çağırıyor. Temkinli olmak ve tedbirli olmak, bir b planı gibi değil de, iş planı gibi olmalı. Son dönemdeki zorlukların ardından Bodrium özelinde, Bodrum özelinde, Türk turizmi özelinde çok kıymetli bir 2022 geçti. Türk turizminin güzel fiyatlar ve doluluklarla geçirdiğini düşünüyorum. Hala İstanbul, Antalya gibi büyükşehirlerimizde verimli geçen şehirler var kış dönemi dahil. Bakanımızın da açıkladığı rakamlar doğrultusunda, 2023’ün bunun paralelinde, bunun üzerine çıkan, 50 milyon turist hedefini yukarı taşıyacak, geliri de artıracak bir yıl olacağını düşünüyorum. Sadece temkin ve tedbiri elden bırakmamanın, ayaklarımızı yere sağlam basmanın önemine de not düşmek istiyorum” dedi.
PROFESYONEL HİZMET KALİTESİ
2023 yılında Türkiye’nin, turizm çeşitliliği için yapılan yatırımlarında etkisi ve kaliteli hizmet anlayışı nedeniyle çok tercih edilen bir bölge olduğunu söyleyen Girgin, “Türk turizminin hala çok ciddi bir hizmet rakibi yok. Hizmet konusunda artık dünyaya profesyonel ihraç eden bir ülkeyiz. TGA sonrası Türk turizminde çeşitlendirme arttı. Bu neticede de kalitenin çeşitlilikle birleştiği, spor turizminden gastronomi turizmine, tarih turizminden, deniz-kum-güneş üçlüsüne bu coğrafyanın sunabileceği tüm faktörler masada genişledi. Türk turizminin dünyada yenilikçi olarak yaptığı işi üreten yok. Nihayetinde, çeşitlilik anlamında güzel bir noktada olan Türk turizmi iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.
ERKEN REZERVASYONLARDA YOĞUNLUK BEKLİYORUZ
2023 için yapılacak tatil planları ile ilgili kararların biraz daha erken verilmesinin faydalı olacağını vurgulayan Yiğit Girgin, “Rezervasyonlarla alakalı çok ciddi bir yoğunluk bekliyoruz. Otellerde şu anda çalışmalar buna yönelik. Özellikle İngiliz pazarlarında, merkez Avrupa pazarında ve Rus pazarında. Bodrum özelinde konuşacak olursak, ciddi hazırlıklar var. Şunu söylemekte fayda var; erken rezervasyon sürecinde tatil planlamasını yapmış olan, yerli turist ne kadar erken satın alma yaparsa, o kadar avantajlı olacak. Fiyat açısından ve yer bulma açısından avantajlı olacağını düşünüyorum. Çünkü Bodrum’un yatak kapasitesi, her an, her şey bulunabilecek düzeyde değil. Özellikle 15 Haziran’dan Eylül’e kadar olan süreçte, okullar kapandıktan sonraki süreçte çok ciddi bir artış bekleniyor. 15 Eylül-Kasım arası ve Mayıs-15 Haziran arası da Bodrum’da çok güzel, keyifli anların yaşandığı bir dönem. Hem daha rahat yer seçebiliyorsunuz hem de fiyat avantajları olabiliyor. Yüksek sezonda tatil yapmayı düşünenlerin erken rezervasyon döneminde plan yapmaları çok daha doğru olacaktır” şeklinde konuştu.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum