2021 İyi Geçti,Yeni Sezon Daha da İyi Olacak

EGEOLAY/Eylül ayının geçtiğimiz yılki Eylül'e göre daha hareketli geçtiğini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 2022 yılı için umutlu olduklarını ve hazırlıkları sürdürdüklerini söyledi.

2021 İyi Geçti,Yeni Sezon Daha da İyi Olacak
Editör: Ege Olay
09 Ekim 2021 - 11:24
Milas Bodrum Havalimanında bu yıl önemli miktarda turist sayısına ulaştıklarını ifade eden Dengiz, bu artışın otel doluluk oranlarına ve kent ekonomisine de olumlu yansıdığını ifade etti.

“Eylül ayında hizmet, kalite ve covid önlemleri konusunda işini doğru yapan her otel kazandı” diye konuşan Dengiz, “ Bu yıl Eylül ayın geçen seneden daha hareketli. Sektör olarak zor şartlar altında olsak bile her koşulda iyi olmaya çalışıyoruz. İngiltere ülkemizi bir süre önce kırmızı listeden çıkartıp yeşil listeye ekledi. Buna rağmen bazı acenteler Milas Bodrum, İzmir Adnan Menderes havalimanlarını direkt uçuşa kapatmıştı. Antalya ve Dalaman uçuşları açıktı. BODER olarak bu acentelerle temasa geçtik. Bodrumda uçuşların açılması konusunda görüşmeler yapıldı. Muğlada turizm personelinin en fazla aşılandığı il olduğu halde İngiltere'den Bodrum'a direkt uçuşlar açılmadı. Bu kararı manidar olarak değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

YENİ SATIŞ MODELLERİ GELİŞTİRİYORUZ

Ömer Faruk Dengiz, yeni satış modelleri üzerinde çalıştıklarını dile getirerek “BODER olarak bölgelere tarama yapıldığında Gündoğan, Gümbet, Turgutreis ve Bodrum merkez de bazı oteller 12 ay açık olacak. İklimimiz uygun, sanki sürekli yaz ayını yaşıyoruz. Otellerle ilgili yeni satış modelleri geliştirmek için çalışıyoruz Bunlardan bir tanesi uluslararası düğünleri yeni bir destinasyon olarak Bodrum'a getirebilmek. Bu amaçla 21 - 23 Ekimde İstanbula önemli bir düğün fuarı olacak. BODER olarak otellerle birlikte fuara katılacağız. Bodrum düğün destinasyon kenti adayı olduğumuzu ilan etmiştik. Bununla ilgili kriterleri gözden geçirip adaylığımız onaylanması için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Güneş batıdan değil doğudan doğuyor. Turizm hareketinde yönümüzü doğuya doğru da dönmemiz lazım. Doğu ülkeleri turizm büyük potansiyel taşıyor. Bu potansiyel yaşama geçirilebilirse otellerin de buna hazırlıklı olması için altyapı yatırımlarını geliştirmeleri gerekecek. Bu da sektörün gelişmesine yol açacak. Uluslararası düğünler düşük sezonlarda organizasyon yapılması anlamında önemli. Düğün destinasyonu olarak ilan edildiğimizde yurtdışında daha çok tanıtılacağız. Dünyada trend halinde olan hem tatil hem de uzaktan çalışma modeli var. Bununla ilgili yurtdışı satışlarımızı yoğunlaştıracağız” diye konuştu.

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM YAPIYORUZ

2022 yılına teknik altyapı ve insan kaynağı anlamında da hazırlandıklarını kaydeden Ömer Faruk Dengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Sonbahar ve kış dönemine ve yeni sezona hazırlık için teknik ve personel anlamda eğitimler ve toplantılar düzenliyoruz. Sektörün yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bir süre sonra iş gücü anlamında zorluk yaşayacağız. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından olan ara elemanların eğitimi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Otellere insan kaynakları konusunda da destek vermeye çalışacağız. Yeni nesillerin turizmi ek iş olarak değil ana işi olarak görmesi ve mesleki kimlik kazanmalarını amaçlıyoruz. İngilizce kursları mesleki yeterlilik kursları iş başı eğitimleriyle birlikte mesleki yeterlilik, aidiyet ve gelişimini kazanmış insan kaynaklarını sektöre kazandırmak istiyoruz”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum