2.Meteoroloji Bölge Müdürü Musa Deveci Basın Temsilcilerini Ağırladı

EGEOLAY/1991 yılından itibaren farklı illerde Meteoroloji Müdürlüğü görevlerini üstlenen Musa Deveci, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğüne atandı.

2.Meteoroloji Bölge Müdürü Musa Deveci Basın Temsilcilerini Ağırladı
Editör: Ege Olay
05 Mayıs 2023 - 09:11
Bölge müdürü Musa Deveci bölge müdürlüğünde İzmir'de gazetecileri ağırlayarak hava tahminleri konusunda bilgilendirmede bulundu.
Konu ile ilgili yaptığı açıklmada; Türkiye’de 9 merkezde yapılan yüksek atmosfer gözlemi İzmir’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğünde de gece 02:30 ve öğleden sonra 14.30 da olmak üzere günde 2 kez yapılmaktadır. Bilgisayar sistemine tanıtılan meteorolojik ölçüm cihazının bağlandığı meteoroloji balonu ile yerden 35 kilometre yüksekliğe kadar sıcaklık, nem, basınç, rüzgar yön ve hız bilgileri ölçülmekte ve süper bilgisayarlar yardımıyla uzun vadeli hava tahminlerinin hazırlanmasında ana tahmin girdisi olarak kullanılmaktadır. Bu gözlem ile hava tahmini açısından meteorolojik olayların gerçekleştiği yaklaşık 12-13 km yüksekliğindeki atmosferin troposfer katmanına ilave olarak stratosfer tabakasında bulunan ozon seviyesi de takip edilerek, iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapılmaktadır.

Bölge Müdürü Musa Deveci kimdir

Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Musa DEVECİ 1974 Aydın doğumlu olup ilk ve orta öğrenimini Aydın/Koçarlı da tamamlamış olup 1991 yılında Anadolu Meteoroloji Lisesinden mezun olmuştur. 1991 yılından itibaren farklı illerde Meteoroloji Müdürlüğü yapmış olup Nisan 2023 tarihinden itibaren İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünü yürütmektedir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum