1 Nolu Sağlık-Sen Sorunlarını Dile Getirdi

EGEOLAY /Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi sağlık sorunlarını basın açıklaması ile dile getirdi.

1 Nolu Sağlık-Sen Sorunlarını Dile Getirdi
Editör: Ege Olay
26 Aralık 2019 - 10:19
1 Nolu Sağlık-Sen Şube Başkanı Özgür Yıldırım yaptığı açıklamada ;
Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi olarak bizler hak mücadelesini durmadan yorulmadan samimiyetle yapan bir ekibiz.

Sendikal mücadelemizi gönüllere dokunarak insan odaklı, yapmaya devam ediyoruz.

Sendikalı olsun veya olmasın, hak mücadelesinde ülke sevdalısı herkesin ve herkesimin sendikasıyız.

Dil, Din, Irk, Mezhep ayrımı yapmaksızın dün olduğu gibi bugünde, Ben Değil Biz diyenlerin sendikasıyız.

Bizlerin Mücadele Ruhu Genç, İnandığımız değerler Sağlam, yarınlara umutla bakan bir Sağlık-Sen olarak, hiçbir zaman kendi makamı için dertlenenlerden olmadık. Gecesiyle gündüzüyle hep emek veren arkadaşlarımızın dertleriyle dertlendik.

Sağlık çalışanları için savunduğumuz ilke, insan onuruna yakışan ücret politikası geçmişin yıpranmışlığın telafisi hak ettiğimiz değeri görmek 

Emeğin haklı mücadelesinin sözcüsü olmaktır. 

Bizler ülkesini seven herkese ve herkesime sesleniyoruz. “haklı davanızda örgütlü bir şekilde sorunlarınıza çözüm bulalım düşüncelerinizi paylaş” diyoruz.

Kadın Kolları Komisyonu, Genç SağlıkSen, Engelsiz SağlıkSen ve Bilim Proje Komisyonunun çalışmaları ile de İzmir de olduğu gibi tüm Türkiye de fark yaratıyoruz. 

Bir sendika şubesi olarak Türkiye de ilki gerçekleştirdik.

 “Sendikacılıkta Öncü” dergisiyle de tüm kurumlarda yaptığımız faaliyetleri çalışan emek veren arkadaşlarımızın sorunlarını en iyi şekilde anlatıyoruz.

Bu sayede 19 kurumun 19unda Yetkili ve Etkiliyiz. 

Bize en yakın sendikanın üye sayısının 3 katıyız.

 

Sendikacılığı Birileri gibi keyfi yapmıyor, yaptığımız sendikacılıkla da İzmir’de bir çoğunun keyfini kaçırıyoruz. Diğer sendikalara da örnek olmaya Öncü olmaya devam ediyoruz. 

 

 

          Mevcut sendikaların İzmir de olduğu gibi Türkiye deki durumu ortadadır.

Meydanlarda, hastane panolarında  kahrolsun diye bir ibaremizin olmadığı gibi

Yaşasın, Yaşatalım, hep birlikte yaşayalım ilkesini benimsiyoruz.

Adımızda Türk, Kürt kavramlarının olmadığı,  birlikten beraberlikten ve kardeşlikten vurgu yapanlarız. Bu kavramları adıyla değil, ruhuyla bedeniyle ve de özünde yaşıyor ve yaşatıyoruz.

Özellikle şunun altını çizmek istiyorum. 

Bizler kaldırım taşlarından medet umanlardan olmadık, esnafın camından çerçevesinden problem yaşayan sendikacılık anlayışımız da yoktur. 

Tek derdimiz sağlık çalışanlarının sorunlarını çözümleriyle birlikte masada istişareyle çözmektir.

Amacımız, Güçlü Türkiye’nin güçlü memurları olmaktır.

Adil bir düzende mutlu, huzurlu ve gelecekten umutlu sağlık çalışanları olmak istiyoruz.

 

Bu yüzden acil çözülmesi gereken konularımız vardır.

Bunları sıralayacak olursak;

1. Performansa dayalı ek ödeme sisteminin 5 yıldır söylememize rağmen değişmemesidir. 

a)Her yıl artan giderlere rağmen SUT fiyatlarının 16 yıldır artmamasıdır.

b)Düne kadar sabit ödemeler hastane giderlerine oranı %25 iken bugün %80 oluşturmaktadır.

c)Hastanelerin personel ödemeleri, sabit ödemeler, nöbet ücretleri ve yolluklar merkezi bütçeden ödenerek, hastanelerin yükü alınmalıdır.

d)İnanın Maliye Bakanlığının Uzmanları  Hastane Yöneticisi olsa da bu işi çözemez. Sistemin tıkandığı ortadadır. GİH-YH ve Teknik Hizmetler dün ek ödeme alamazken, 2 yıldır SH sınıfı ek ödeme alamıyor. Son günlerde Hekimlerimiz de artık ek ödeme alamıyor. Bu yüzden hekimlerimiz istifa edip özel sektöre geçmektedir.

e)Yeni hazırlanacak Döner Sermaye Sisteminin herkes için adaletli olması gerekmekte, Eşitsizliği son verilmelidir.

f)Bakanlığımızın öncelik vererek  Acil olarak çözmesi gereken konu Performansa dayalı Ek Ödeme sistemidir.

 

2. Bir Sağlık-Sen Kazanımı olan yıpranma payının geçmişin yıpranmışlığının telafi edilerek 5 yıla 1 yıl olmasını istiyoruz.

3. Lisans Tamamlamanın 2014 yılı sonrası mezunlarının mağduriyetinin giderilerek lisans tamamlamadan faydalanmasını istiyoruz.

4.3600 Ek Göstergenin sadece 4 meslek grubunu kapsaması SH sınıfında sadece Hemşire arkadaşlarımızın faydalanacak olması iş barışını bozacağından Tüm Sağlık Çalışanlarının ek göstergesinin  kademeli olarak aktarılmasını istiyoruz.

5. Yılların kangreni haline dönüşen Sağlık Bakanlığındaki Yardımcı Hizmetler sınıfındaki(Hizmetli) arkadaşlarımızın diğer kurum ve Bakanlıklarda ki GİH(Memur-VHKİ) sınıfına geçişleri konusunda unvan değişikliği sınavının bir an önce açılmasını istiyoruz.

6. İnanın büyük, küçük bir çok esnaftan fazla vergi veriyoruz. Ocak ayı itibariyle %15 ile başlayan gelir vergisinin yıl sonunda %27 olması kabul edilir bir durum olmadığı gibi, Gelir Vergisinin %15 e sabitlenmesini istiyoruz.

7. Özellikle büyük şehirlerde EAH ve Şehir Hastanelerinde çalışan arkadaşlarımızın iş yükü ortadadır.

   Bu hastanelerde çalışan arkadaşlarımıza Özel Hizmet Tazminatı istiyoruz.

8. Malpraktis davalarından mağdur olan hekim ve hekim dışı personellerin sigorta şirketlerine mecburiyetini ortadan kaldırılması için Sağlık Bakanlığının yardımlaşma sandığı adı altında bir fon oluşturulması ve bu mağduriyetlerin ortadan giderilmesini talep ediyoruz.

 

Hep Genelde taleplerimiz oldu,  Yerelde de yapılması gereken işlerimiz ve taleplerimiz var. İzmir de yapımı süren Şehir Hastanesinin mayıs 2020 de biteceği öngörülmektedir. 

Sağlıkta dönüşüm ile beraber  hasta memnuniyetinin  %39 dan %78 e çıkaran baş aktörler tabii ki sağlık çalışanlarıdır. Şehir Hastanesi ile beraber Sağlık çalışanlarının mağdur olması söz konusudur. 

Onları anlamak, sahip çıkmak ve motivasyonunu arttırmak gerekir, bu kapsamda yapılacak Şehir Hastanesinin çevresinde mevcut  arazilerin olduğunu biliyoruz. Hastanede çalışacak 5000 civarındaki sağlık personeli için TOKİ den ulaşılabilirliği kolaylaştırmak ve Şehir Hastanesinde çalışmayı cazip hale getirilmesi için Toplu Konutların yapılmasını istiyoruz.

 

Toplu ulaşımda tıpkı öğretmenler gibi indirimden faydalanılmasını istiyoruz.

İzmir’de sağlık çalışanlarının faydalanacağı sosyal tesisin oluşturulmasını istiyoruz.

 

Son olarak

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 2.  ve 3.cü Basamakta çalışan arkadaşlarımız adına yapılan maaş promosyon ihalesinin her sürecinde yer aldık. Türkiye Geneli 60 ay üzerinden 6852 TL gibi rekor bir ücretle sonuçlanmasında Sağlık-Sen in emeğide ortadadır. 

Sağlığın ekip işi olduğu bilinci ile Hekiminden Temizlik Personeline kadar herkese eşit dağıtılması Sağlık-Sen tarafından sağlanmıştır.Dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum