Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Çağrı!

26 Nisan 2023 - 19:44 - Güncelleme: 26 Nisan 2023 - 21:06

Uzman çavuşların sesini duyduğum günden beri haklarında yazılan her yazıyı okuyup, sosyal medya da takip ediyorum. Çok yol kat ettiler. 
Hâlâ konuyu tam olarak anlamayanlar varsa bir kez daha yazmak istiyorum:” Kadrolu olmak istiyorlar.” Bir gazeteci arkadaşım:” Baştan sözleşmeyi imzaladılar,şimdi neden itiraz?” dedi. Zaten olayın can alıcı kısmı sözleşmeye mecbur bırakılmaları. Adaletsizlik var. Herkes yazdı “geçici işçiye bile kadro verilip, en riskli bölgelerde vatanını koruyan kahraman uzman çavuşlara kadro verilmediğini.”O kadar değersiz mi? O kadar da değersizleştirilmesine göz yumup, onca şehidin ahıyla bu topraklarda ne kadar huzurlu uyuyabileceğiz?
 
Twitter Space odasını dinleyen devletin karar mercilerine ve konuya sessiz kalan: “Elimden bir şey gelmez”diyip çapını belli eden, konuşunca sanırsın ülke elden gitti de bizi bir tek bu parti mensupları kurtaracak. Bu tür vakaları sayısız defa tecrübe etmiş bu milletin evlatları, her şeyin, herkesin farkında. Yine de belirtmek isterim ki  bir uzman çavuş konuşmasında 10dakika öncesinde sesini duyduğu arkadaşının çatışmada şehit olduğuna şahit olup, parçalara bölünen vücudunu topladığını söyledi. Diyeceğim o ki bu askerler dünyadan çok da medet ummuyor, verilecek kadro onların şehit arkadaşlarının vasiyeti bu durumda bir asker: “Kadro İstiyoruz” diye Türkiye’yi inletiyorsa bir kulak vermek gerekiyor. Neden? Neden sahip çıkamıyoruz, hak arayışlarında “ Yanınızdayız” diyemiyoruz? Büyük resmî görmek gerekiyor.
 
Hangi inanışta, hangi fikir ve mezhepte olursanız olun. Bu topraklarda bu askerler kimseyi rengine bakıp ayırmıyor, hepimiz için canını ortaya koyup cephede önde gidiyor. Sınırlarımızın güvenliği onlardan soruluyor. 90’ lı yıllarda hiç Erzincan taraflarına yolunuz düştü mü? Aracınızla şehirler arası giderken nerden hain çıkacak belli değildi. Ülkenin sınırlarını boşverin, içinde de güvende değildik. Şimdi bakın sınırlarımız dışında her gün teknolojik ataklarla, üreterek sivil savunmanız her geçen gün gücüne güç katıyor. Sınırlarımız içinde de güvendeyiz. Sadece askerimize de gereken değerin verilmesini ümit ediyoruz.
 
Uzman Çavuşlar Anadolu kokuyor. Kendisi  için bir şey istemeye çekinen, kendinden çok kardeşini, dostunu,silah arkadaşını değer verdiği herkesi savunur, haklarını arar. Peki kendi hakkına sahip çıkmazsan ne olur?
Uzman Çavuşlar; bu hayattan en sert öğrendiğim bir şey varsa, o da; kendine değer vermez, hakkını aramazsan hiç kimse de sana değer vermez. Bu canı emanet taşıyorsak, kendimize de sorumluluklarımız var. 
 
Bir çocuğun gece uyanıp “baba”diye ağlayan sesi, bir ananın göz yaşına bulanan duası, kucağında çocuğuyla bir nazlı yarin hüzünlü sitemleri, bir babanın feryadı, uzman çavuşların hak arayan sesi, Twitter space odasında yankılanıyor.
 
Bu ara da gözlerden kaçmayan bir durum daha var. Hangi partiden olursa olsun, hangi fikir ve ideoloji de olursa olsun; sanatçısından, siyasetçisinden, halktan herkese Uzmanlar Federasyonu kapılarını sonuna kadar açıyor. Yeter ki samimi olsun. 
 
Twitter Space odasında uzman çavuşlara destek veren, samimi olan insanları kısa sürede tanımak mümkün.  Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali TİLKİCİ, bir çınar gibi 37 yıldan beri gölgesine aldığı uzman çavuşları, insan üstü bir gayretle savunup, haklarını dürüst ve net bir ifadeyle dile getiriyor. Federasyonun yönetim kadrosunda ki herkes başkanlarıyla beraber gecesini gündüzüne katmış durumda. Milletvekili Adayı M. Kazım ALPAY, daimi destekçilerden biri. Seçil AKSOY Hanımefendi gibi yüce gönüllü Türk kadınları da her daim orada. Ali Tilkici’nin basın toplantısıyla sesini cihana duyurduğunda, dikkatlerden kaçmayan bir isim vardı yanında, Kadir CANPOLAT. Uzman çavuşlara desteğini,verdiği çabayı anlıyoruz. Geçirdiği elim trafik kazasından dolayı, Ege Olay ve kendi adıma:” Geçmiş Olsun”  dileklerimizi buradan iletmek istiyorum.
Uzman Çavuşlar; artık 200 bin kişi değilsiniz, 200bin 1 kişisiniz. Ben de varım. Bu davaya inanıyorum ve her gün Twitter Space odasında sizi dinliyorum. Size ve bu kadroyu alacağınıza gerçekten de yürekten inanıyorum. Sizin kendi davanıza sahip çıkıp, başkanınızı ve size inanan insanları yarı yolda bırakmayacağınıza inandığım için her gün odadayım. Bütün enerjimi ve emeğimi samimi bir şekilde katıyorum. 
 
Eğer beni aranıza kabul ediyorsanız 201 bin kişiyiz diyorsanız; bugün ve bu hafta boyunca en az 100bin uzman çavuşu oda da görmüş oluruz. 
Gönül isterdiki 200 bin uzman aynı anda ses versin görev başında olma ihtimaline karşı 100bin opsiyonlu(!) 
 
Akşam Twitter Space Odasında buluşmak üzere, şimdilik hoşçakalın…

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • mustafa doğan
    11 ay önce
    Sesimize ses , mağduriyetimize derman oldunuz çok teşekkür ederiz.Gazateci Sibel Yılmaz hanım iyi ki varsınız
  • Arzu Kaya
    11 ay önce
    İyi ki bu vatan için canını veren aslan yürekliler için elini taşın altına koyan ve seslerini duyuranlar varrrr Varol Sibel Yılmaz
  • Ömer akan
    11 ay önce
    Desteğiniz için teşekkür ederiz Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz
  • Atsız
    11 ay önce
    Yine çok anlamlı bir yazı teşekür ederiz