Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

Atatürk, bir İz'dir, ışık'tr...

10 Kasım 2022 - 12:15

Yurt genelinde bugün hava; gözler buğulu, kalplerde hüzün var.

 Bütün Türkiye saat dokuzu beş geçe sustu, bütün yürekler buruk... Tek bir duyguda kenetlendi bütün ulusumuz. 

Dünyanın neresinde olursa olsun her Türk evladı bugün matemli. 

Biz Türkler öyle sıradan insanlar değiliz. Genlerimizden geliyor asil kanımız. Bu topraklar yalnızca toprak değil; başka milletler için bayrak, o milleti temsil eden önemli bir flama olabilir ama bizim al bayrağımız öyle sadece önemli değil.
Ne bedeller ödedi bu topraklar, her türlü fırtınaya karşı dalgalandı, ne yiğitler feda etti kanını...
Hasan Tahsin'ler, Mustafa Fehmi Kubilay'lar,Nene Hatun'lar, Halide Edip'ler, Kara Fatma'lar, Kazım Karabekir'ler yaşar bu topraklarda asırlar geçsede. 

Mehmetçik'lerimizin nidaları gök kubbede yankılanır. 

Çanakkale'de daha 15'inde ana kuzuları bir defa düştü bu topraklara biz her 18 Mart'da bin defa dağlarız yüreğimizi. Sarıkamış'da 60 bin defa donuyor kalbimiz...  10 Kasım sabahı hepimiz öksüz, matemli.  Aynı duyguda birleştikçe biz, bir oluruz. Bölünemez, ayrıştırılamaz tek parça, tek yürek...
 Ne kadar düşersek düşelim bu topraklara  daha güçlü kalkarız. Belki iyi niyetimizi, zaaflarımızı kullanırlar karışırız, düşeriz ama asla bölünmeyiz. Biz küllerinden yeniden doğan bir milletiz, yıkılmayız.   Dünyanın neresinde  olursak olalım kim olduğumuzu 
 unutmayız, özümüze döneriz. 

 Asaletimizi yazar tarihimiz. 

Atatürk'ün izi; ilim, irfan yoluna çıkıyor eğer hiçbir sahada kaybetmek istemiyorsak; akılcı, inançlı ve çalışkan olmalıyız. Atatürkçü düşünce sistemi: gerçekçilik, akıl ve bilim üzerine inşa edilmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli, milli birliği sağlamaktır. 

 Atatürk, Türk milletinin  yükselişi ve gerilemesi ekonomisine bağlıdır demiştir. İlim orduları olmadan, sanayide gelişmeden, üretmeden, kendimizi yenilemeden, geliştirmeden ilerlememiz  mümkün olmayacaktır. Türkiye'mizi lâyık olduğu seviyeye yükseltebilmek için mutlaka ekonomimize önem vermek zorundayız. Çağdaş seviyede yaşamak için en büyük esas çalışmaktır, üretmektir. 

 Atatürkçülük bir iz'dir, ışıktır.

 Biz, Türkler kendi yolumuzdan gitmek mecburiyetindeyiz. Önderimiz bir ışık tutmuş biz o ışığa doğru ilerlemek zorundayız. Bizi, biz yapan değerlere arkamızı dönemeyiz.  Türk'ün kimliğine layık olacak şekilde yaptığımız her işte bulunduğumuz ortama katma değer sağlamak zorundayız. İlerlememiz için gençlerimize sahip çıkmalıyız.  Atatürk'ün kurduğu sistem ancak Türk gençliği tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk; büyük bir deha, önder. Stratejisi, zekası ve ileri görüşlülüğüyle bütün cihanda emsali görülmemiş bir lider. Dünya var oldukça, son yıldız sönene kadar yaşayacaktır. 

"Bağımsızlık Benim Karakterimdir!"

YORUMLAR

  • 0 Yorum