Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

YENİ TÜRKİYE’NİN HUKUKU AYAKTA İMİŞ MİŞ MİŞ!!!!

25 Eylül 2014 - 18:20

Günlük haberleri okumak çocukluğumdan beri süregelen bir alışkanlıktır benim için. Yine her zamanki gibi detaylı okumaya geçmeden önce gazete manşetlerine hızlıca göz atıyordum ki gördüğüm bir başlıkta takılı kaldım.
Başlık aynen söyle: "Yeni Türkiye'nin hukuku ayakta!" Skandal bir haber varmışçasına bir de ünlem işareti koyup skandal diye belirtmişler. Ne oluyor demeye kalmadan bir fotoğraf karesinin tabiri caizse gözümüzün içine sokulmaya çalışıldığını fark ettim. Bir fotoğrafa baktım bir de haber başlığına. Fotoğrafta Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ramazan Solmaz ve Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ var. Başsavcımız ayakta, bakanımız koltukta. Başlık ile fotoğrafı ilişkilendiremeden haberi okumaya devam ettim. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz günlerde bir heyetle birlikte Doğu illerine yaptığı ziyaretten söz eden gazete Başsavcımız Sayın Ramazan Solmaz’ın ayakta olmasını haber yapmış. Hem de skandal haber(!)
Yahu düşünüyorum düşünüyorum da olması gerektiği gibi olan bu fotoğrafın nasıl skandal bir habere dönüştürüldüğünü ve “Yeni Türkiye'nin hukuku ayakta!” şeklinde yazılan bu küçümseyici ve alaycı başlığa anlam veremiyorum. Bu fotoğrafı alıp skandal haber yapan basın mensupları ne düşünüyordu acaba? Adaletin başı olan insan Sayın Bakan ayakta mı olmalıydı?
Saygıdeğer arkadaşlar, bu haberden skandal çıkmaz. Boş yere uğraşıp kendinizi yormayın.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ramazan Solmaz görevini her zaman layıkıyla ve kusursuz bir şekilde yerine getiren mükemmel bir insandır. Gerek akademik hayatı gerek meslek hayatı başarılarla dolu; alçakgönüllü, kibirden uzak, anlayışlı, son derece dürüst, adaletli, çok ama çok çalışkan, yüreğinde sonsuz bir vatan, millet, bayrak sevgisi taşıyan, imanlı, inançlı harikulade saygıdeğer bir beyefendidir. Sade, gösterişten uzak, içten, doğal, iletişimi ve insan ilişkileri mükemmellik derecesinde iyi olan Türkiye Cumhuriyeti için çok büyük bir değerdir.
Kaliteli insan olmanın ve kaliteli insan olarak yaşamanın bir insanın dünyaya geliş gayesi olduğunu düşünen biri olarak “Kaliteli insan kimdir?” sorusuna hiç düşünmeden Ramazan Solmaz yanıtını verebilirim. Çok yakında kendisini Türkye’nin yönetiminde görmeyi Allah’tan diliyor dualarımızın onunla olduğunu belirterek tüm okurlarımıza saygılar sunuyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum