Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

ŞEKER GİBİ BAYRAM ŞEKER GİBİ TATİL

15 Temmuz 2015 - 19:36

Zaman hızla geçiyor sevgili okurlarım. Daha dün ramazan ayı geldi derken bugün bayram sevincini yaşıyoruz. Öncelikle tüm kardeşlerime sağlıklı, mutlu, huzurlu bayramlar diler büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden saygı ve sevgiyle öperim. Bayramlar uzun sayılabilecek bir süre görülmeyen akrabaların ziyaret edilmesi, uzaktakilerin ise telefonla tebrik edilmesi kalabalıkla neşeyle, mutlulukla geçen zamanlardır bizim için. Ama bir de tüm yıl yoğun bir tempoda çalışıp bayram tatilini fırsat bilerek gezi planı yapanlar, tatil için en güzel şansı bayram olanlar var aramızda. İki grup için de önerilerim olacak bugünkü yazımda. Bayramda ev ziyaretleri yapacaklar için önerim 1 ay boyunca oruca alışan midenizi bayram sevincinin yarattığı rahatlama ile zorlamayın. Kısacası tatlıları fazla kaçırmayın canım okurlarım. Bayramı fırsat bilip tatil yapacak olanlar için ise yurtdışı ve yurt içinde tatil rotaları önereceğim.

 Vize sorunu yaşanlar bayram tatilini uçak ile hemen birkaç saatlik mesafe olan balkan ülkelerinden birinde geçirebilirler. Benim ilk önerim Sırbistan’dan yana. Tuna ve Sava Nehirlerinin birleştiği yer Belgrad son dakika tatili için oldukça zevkli bir rota. Bizim istiklal Caddemize benzeyen Belgrad’ın Knez Mihajlova Caddesinde yer alan Boutique Cafe Restoran’ta güzel bir kahvaltı yapabilir ardından alışveriş için kendinizi Knez Mihajlova’nın küçüklü büyüklü mağaza ve hediyelik eşya dükkânlarına bırakabilirsiniz. Ama gününüzü mutlaka Belgrad Restoran’ta bir yemek ile tamamlamanızı tavsiye ederim. Sırbistan’da görülmesi gereken birçok tarihi yapı var onları iki gün içerisinde çok rahat gezebilirsiniz ama 2 numaralı tramvayla şehir turu yapmayı sakın unutmayın. Bir diğer yurtdışı önerim ise yeşil pasaportlulara ya da schengen vizesi olanlara. İtalya’nın UNESCO dünya miraslarından biri olan Alberobello konik evlerini barındıran Adriyatik denizinin kenarındaki huzurlu ve şirin olmakla birlikte Güney İtalya'nın Napoli'den sonra ikinci büyük kenti BARİ. Bari’ye gittiğinizde sizi sıcacık bir liman kenti karşılayacak. Ara sokaklarında harika mağazaların ve restoranların olduğu Bari’nin caddelerinde alışveriş keyfini yaşayabilir ya da masmavi denizde kano ile gezinti yapabilir deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabilirsiniz. Hemen belirteyim Siesta zamanı Bari’ye gidecek olursanız hayatın durma noktasında olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Tüm mağazalar, cafe ve restoranlar kapalı olduğu için Bari sokaklarında sevgilinizle el ele dolaşıp aşk tazeleyebilir ya da bir taksiye atlayıp soluğu Albrebello’da alabilirsiniz. Alberobello’da muhteşem ev makarnalarından poşet poşet satın alıp çemen ve reçelleri tatmadan dönemeyeceğinizin garantisini sizlere şimdiden veriyorum sevgili okurlarım. Ayrıca UNESCO dünya mirası olan konik yapıları görmek de apayrı bir keyif.

Yurtdışı önerilerinden sonra gelelim yurtiçinden bir şehir önermeye. Eğer hala gidip görmeyen varsa mutlaka görülmesi gerektiğine inandığım muhteşem Tortum Şelalesini ve doğa harikası Tortum Gölünü barındıran Erzurum Tortum’u tatil önerisi olarak tek geçiyorum. Eğer ramazan ve oruç bittiyse kendinizi Erzurum’un o muhteşem cağ kebabının kollarına atma vakti gelmiş demektir. Ölmeden önce tadılması gereken bir lezzet olan Erzurum’un meşhur cağ kebabı ramazandan sonra nasıl da muhteşem olur düşünsenize. Yemekten sonra kadayıf dolması ve çay da var ise değmeyin o tatilin keyfine. Tortum Gölü’nün kenarında piknik yapmak, hırçın Tortum Şelalesi’nin soğuk sularını hissedebilmek, alabalık keyfini doruklarda yaşamak tek kelime ile harika. Eğer Trabzon, Gümüşhane ve Artvin’i de rotaya eklerseniz daha bir başka olur bayram tatilinin tadı.

Şeker gibi okurlarımıza şeker gibi bir bayramda şeker gibi öneriler sunmaya çalıştım sevgili okurlarım. Herkese iyi tatililer ve hayırlı bayramlar dilerim. Sevgiyle kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum