Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALSIN BAYRAM SEVİNCİ

23 Eylül 2015 - 01:50

 

 Sevgili okurlarım,

Kurban Bayramınız mübarek olsun… Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyor, bu hayırlı günlerin hürmetine Rabbimden ülkemiz için huzurlu günler diliyorum.

Yıllardır kurban eti yiyemem. Kesilen hayvanların çöp diye atılan artıklarını toplamaya çalışan insanları gördüğüm çocukluğumdan beri boğazımdan gecmiyor kurban eti. O gün bugündür insanın karnı tok olacağına gözü tok olsun derim. Çok şükür ki her sene kurbanımızı kestik ve ihtiyaç sahibi akrabalarımıza, komşularımıza, fakir fukaraya dağıttık.

Nitekim Kurban demek paylaşım demekti bizim için ve kurban bayramında kesilen kurbanlar Allah için kesilirdi.

Bu kurban bayramında kaç insanın, kaç çocuğun senede bir defa et yiyeceğini ne olur unutmayalım. Dolabımızı değil insanlarımızın gönlünü dolduralım. Allah'ın lütfunu ihtiyaç sahiplerinden gizlemeyelim. Ki ben eminim bizim ülkemiz Kutsal Kitabımızda da emredildiği gibi Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın ve uzak komşuya, arkadaşa, yolcuya iyilik eden yüreği güzel insanlarla doludur.

Bu dünya bir imtihan yeridir dostlarım ve belki de bizi yaptığımız bu iyilikler kurtaracak…

Paylaştıkça çoğalan mutluluklarla dolu, başta can parçalarını vatana kurban verenlerin unutulmadığı nice bayramlar bizim olsun. Unutmayın değerli okurlarım, şehit ailelerini unutmayın. Bu bayramı evlat acısıyla, baba, eş, kardeş acısıyla geçirecek olan aziz şehitlerimizin emanetlerini unutmayın. Onları duasız bırakmayın…

Esen kalın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum