Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

KUMANDAYI BIRAKANLAR

16 Ekim 2014 - 08:42

Teknoloji ile hayatımızda ne kadar çok şey değişti. Aslında büyük bir yük kalktı üzerimizden. Ve bizler günden güne hayatımızda önemli bir yer tutan nesnelerin ehemmiyet derecesini değiştirmeye başladık. Fotoğraf makineleri, fotoğraflar, videolar, yazıcılar, tarayıcılar, fotokopi ya da belgegeçer makineleri ve daha birçoğu… Her biri neredeyse tek bir cihazda buluştu. Artık onlarca cihaza ihtiyacımız yok. 3D yazıcılar da günlük hayatımıza girdiğinde hayatımızdan neleri çıkaracağımızı tahmin edemiyorum. Hal böyle iken benim de hayatımdan çıkardığım nesneler giderek artmakta. Hele bir tanesi var ki zamanında insanoğlunun tek eğlencesi sayılabilirdi. Günden güne daha da fazla uzaklaşmak diye bir şey varsa o şu an bende ve çevremdekilerde bu cihaz için fazlasıyla var diyebilirim.
Evet, kesinlikle televizyondan bahsediyorum hani şu evlerimizde bir tane değil iki hatta üç tane olan. Hem salonda hem oturma odasında olup yetinmeyip yatak odasına da aldığımız televizyondan…
Artık televizyon izlemiyorum aklıma bile gelmiyor. Birçok sebebi var aslında bitmek bilmeyen diziler, gündüz programları, öğreticilikten uzak yarışmalar, hangi kanalı açarsak açalım aynı yüzler, aynı sözler ve daha fazlası…
Etrafımdaki insanlarla konuştuğumda da aldığım yanıtlar farklı değil. İnsanlar giderek artan bir şekilde televizyondan uzaklaşıyorlar. Sevilen, takip edilen programları kaydedip sonra izleme ya da geçmiş programları internetten bulma olanağının da olmasından dolayı televizyon hayatımızın önemli bir parçası olmaktan çıkıyor. Ben bu durumdan şikâyetçi değilim çünkü yorgun bir şekilden işten çıkıp evime geldiğimde televizyonda yer alan saçma sapan haberler, anlamsız tartışmalar beni daha da çok yoruyor ve dinlenmeme olanak sağlamıyor. Televizyondan öğrenmem gereken önemli bir olay var ise de internetten bilgi sahibi oluyorum zaten ve ben neredeyse hiç televizyon izlemiyorum. Ailemden ve arkadaşlarımdan da haberler dışında televizyon izleyenler oldukça az. Bizler kendimize “Kumandayı Bırakanlar” diyoruz.
Sanıyorum artık sizlerin de hayatında televizyon oldukça az bir yer kaplıyor. Sosyal medyada zaman geçirmek, sevdiklerimizle kahve keyfi eşliğinde muhabbet etmek, istediğimiz filmleri ya da dizileri istediğimiz saatte internetten ya da DVD’den izlemek çok daha cazip geliyor... O halde sizler de kumandayı bırakanlardansınız. Ve aramıza hoş geldiniz!

YORUMLAR

  • 0 Yorum