Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

KADIN OLMAK YASAK!

25 Şubat 2015 - 16:42

Uykularım kaçtı, nefes almakta zorlandım. Bu nasıl bir vahşettir anlayamadım. 20 yaşında gencecik bir kız. Hayalleri, umutları, hedefleri var. Okuyacak, çalışacak, büyüyecek, nişanlanacak, evlenecek, anne olacak.

Özgecan, ömrünün baharında. Hayata yeni yeni adım atıyor. Tecavüz edilmek istenirken bıçaklanıyor, katlediliyor, yakılıyor... Sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde birçok kadın maruz kalıyor bu vahşete ama bunun hiçbiri bizim çenemizi kapatmamızı ya da susmamızı gerektirmiyor. Böylesi büyük bir vahşet sonrasında susup, çenesini kapatanlardan utanıyorum! Kadın cinayetlerini meşrulaştırma ve kabul edilir hale getirmeye zemin hazırlayan tüm sözleri, düşünceleri; toplumdaki 'kadın cinayetlerine tepkisizliğin' artmasını kolaylaştıran bütün zihniyetleri esefle kınıyorum!

Bana hiç kimse makyajdan, mini etekten, açık saçık giyimden, cilveden, işveden, kahkahadan, geç saatlerden bahsetmesin. İdamı hak eden caninin müebbet almaması, hatta ve hatta birkaç sene mahkûmiyetle yırtması için bu sözcükleri, tecavüz sonrası vahşice işlenen bir genç kızın cinayetine alet etmesin. Hiç kimse suçu kadınların üzerine atmasın. Bunların hiçbiri tecavüz ve cinayeti unutturup hafifletemez. Zira tüm insanlar, iki buçuk yaşındaki bebeğe de, 70 yaşındaki neneye de, yoğun bakımda, komada yatan hastaya da tecavüzü okudu ve duydu! Yazıklar olsun! İsyan ediyorum, isyan ediyoruz! Kadına şiddeti normalleştiren televizyon programlarına, filmlere, tecavüzü legalleştiren töre dizilerine ve her şeye…

Bir ayda yirmiden fazla kadın, erkekler tarafından öldürülüyor… Bir ay içinde onlarca kadının, genç kızın, çocuğun, bebeğin cesedi bulunuyor. Kızlarımız, kadınlarımız taciz ediliyor, tecavüze uğruyor, dövülüyor, öldürülüyor. Bana söyleyin hangi adalet yaşananları geri alacak? Hangi adalet acıları hafifletecek?

Allah’ım sen bu canilerin yanına bırakma! Cezalarını hem bu dünyada hem öbür dünyada ver.

Sözlerimi bitirirken üzülerek söylüyorum ki bu dünyada kadın olmak zor değil, kadın olmak yasak!

Hâlbuki kadınların hakkının gözetilmesini ve bu hususta Allah'tan korkulmasını tavsiye eden Peygamberimiz (sav) ne söylemişti?

Ey İnsanlar, Ey müminler, Ey Âdemoğulları

“Siz kadınları, Allah’ın emaneti olarak aldınız!”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum