Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

HER ŞEY OLACAĞINA VARIR

11 Temmuz 2014 - 16:05

 
Bizim kültürümüzde, inancımızdan kaynaklı olan çok güzel bir yara merhemi var. Bu yara merheminin adı “Her şey olacağına varır” Kaybedenler için bulunmuş bir teselli değildir bu! Yara merhemidir. İlaçtır. Ve bu ilacın etki alanı o kadar büyüktür ki neredeyse tedavi edemediği hiçbir şey yoktur.
Biz istesek de istemesek de olacak olan olur, nasip olmayan olmaz. Ama bu demek değildir ki kendimizi her şeyden soyutlamak her şeyi bir kenara bırakmak gerekir. Tam aksine hayatımıza kaldığımız, bıraktığımız yerden devam etmemizdir doğru olan. Çünkü bizim için nefes aldığımız her an değerli ve önemlidir. Hani bazen akışına bırakmak gerekir ya, yaprakları, suyu, mevsimleri, olayları ve her şeyi. Aynen öyle akışına bırakmak gerekir. Akışına bırakırken de birazcık “     
Her şey olacağına varır” merheminden sürmek gerekir yaralara. Mutsuz olunan anların sonsuz olmadığını haber verir bu merhem. Bozulan işlerin günü geldiğinde düzeleceğini, kapanan bir kapının zamanı geldiğinde daha iyi şartlarla açılacağını… Bu sebeple çalışıp çabalamak ve her şeyi akışına bırakmak önemlidir. Hayallerini kurduğunuz bir okulu kazanamayabilirsiniz, sınavlardan istediğiniz, hedeflediğiniz puanı alamayabilirsiniz, heyecanla beklediğiniz, kesin olacak gözüyle baktığınız bir iş olmayabilir ya da emek verdiğiniz, uğraştığınız bir ilişki mutlu sonla bitmeyebilir. Üzülmeyin. Elinizi kalbinize koyun ve azar azar sürün “Her şey olacağına varır” merhemini. Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır. Ve olur ki sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Neyin hayırlı neyin şer olduğunu Allah bilir ama siz bilemezsiniz.
Sizler gönlünüzü ferah tutun. Dua edin, isteyin, dileyin, çalışın, çabalayın. Elinizden geleni yapın. Olacağına inanın. Allah çok büyük ve inanın Allah vakti, günü, saati geldiğinde gönlünüzün muradını verecektir. Siz her şeyi olacağına bırakın.
Sevgiyle kalın…
Esen kalın…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum