Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

HAYIRLI RAMAZANLAR CANIM TÜRKİYE’M

19 Haziran 2015 - 00:50

Sevgili Ege Olay okurları,

Sizlerle birlikte bir kez daha ramazan ayını yaşamamanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyim. 11 ayın sultanını yine beraber karşılıyoruz. 11 ayın sultanı diyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonuysa cehennemden kurtuluş olan ayların en mukaddesi…  Doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an-ı Kerim’in indiği ay… İbadet ayı, sabır ayı, yardımlaşma ayı, bereket ayı… Günahlardan arınmak için en güzel fırsat.  Nitekim bu ayda yapılan ibadetlere verilen sevaplar bambaşka. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibi. Öyle kutsal öyle mübarek bir ay…  Çok şükür ki sizlerle birlikte bir kez daha yaşıyorum bu hazzı ve maneviyatı. Bu güzel ayı iyi değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. En azından bu mübarek aya hürmet etmek gerekiyor. Zararlı alışkanlıklardan uzak durmak; eşle dostla bir araya gelip bir kap yemeğin yanında ramazan hazzını paylaşmak; kötü sözden, gıybetten, yalandan uzaklaşmak… Ve bence en önemlisi riyadan uzak olmak. Çok kez görüyoruz gösteriş için iftar yemeği verenleri ya da oruçlu olmayıp sırf birilerine hoş görünmek için oruçlu gibi davrananları hatta ve hatta yalnızca başkaları için ibadet yapanları. Çok yazık…Onlara üzülüyorum çünkü “Gösteriş için oruç tutan, namaz kılan, sadaka veren kimse Allah’a şirk koşmuş demektir.”

Dindarlık veya dürüstlük görüntüsü altında, insanlar arasında çıkar sağlamak, şan ve şöhrete ulaşmak arzusu ile davranan, haz etmedikleri düşünceyi benimsiyormuş gibi görünüp sevmedikleri kişileri seviyormuş gibi davranan, onlara yağ çeken, öven ve böylece menfaat sağlamaya çalışan riyakârlara öyle çok rastlıyoruz ki üzülmemek elde değil sevgili okurlarım. Mehmet Akif yıllar önce ne güzel söylemiş:“İkiyüzlüleri sever oldum, çünkü yaşadıkça yirmi yüzlü insanlar görmeye başladım.” Ne kadar da haklı… Menfaatleri için gitgide çirkinleşen insanların çoğaldığını görmek beni ürkütüyor hatta öyle bir hale geldim ki ben de Mehmet Akif gibi yirmi yüzlü insanları gördükçe ikiyüzlüleri arar oldum. Dilerim ki yüce Mevla’m herkese doğru yolu gösterir.

Bu hürmetli ayın ülkemize ve tüm İslam âlemine hayır getirmesi temennisi ile bir yılın en azından 1 ayını, 11 ayın sultanı Ramazanı, hakkını vererek geçirmeyi diliyor ülkemiz başta olmak üzere dünya toprakları üzerinde yaşayan tüm kardeşlerime, tüm gönüllere, İslam dünyasına ve insanlığahayırlı Ramazanlar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum