Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

Dünya Mutfağından Kuşadası İstanbul Kanatçısı'na

08 Haziran 2014 - 07:07

Sevgili okurlarım,
Kısa bir süre yurtdışındaydım. Birçok ülkeyi kısa süreli de olsa gezip görme fırsatı elde ettim. Ülkelerin kültürlerini tanımanın yanı sıra mutfaklarını da birebir tatma imkânı benim için güzel bir deneyimdi.
Sizler de bilirsiniz her ülkenin kendine has bir mutfağı var. Dubrovnik’te Old Town’da mutlaka bir tencere dolusu midye yemenizi tavsiye ederim. Kalamar’ı bizim gibi ince detaylı temizlemiyorlar, ufak bir hazırlıktan geçen kalamarlar denizden çıktığı gibi önünüze geliyor. Deniz kokusu hala üzerinde olan kalamarları yemek deniz ürünleri tutkunları için harika bir keyif. Venedik’te ise San Marco Meydanı’ndaki Restoranları tavsiye edebilirim. Hemen hemen hepsinde menü aynı… Bu restoranlarda makarna yemenizi şiddetle öneriyorum. İtalyanların taze fesleğenli domates sosu muhteşem oluyor. Ayrıca Cafe Florian'da İtalyan tatlılarını deneyip muhteşem bir kahve içebilirsiniz. Yunanistan da Katakolon limanının olduğu yerlerdeki kafeler ise Yunan Salatasını tatmak için güzel bir alternatif.
Biz yurtdışında iken en çok et yemeyi ve kahvaltıyı özledik. Ülkemize döndüğümüzde fark ettik bunu. İzmir’e iner inmez Kuşadasına geçtik ve Marina mevkiinde olan İstanbul Kanatçısı adlı restoranda soluğu aldık. Muhteşem bir kahvaltısı var. Kuşadası’nda bir tane daha böyle bir kahvaltı mekanı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Tereyağı ve peynirleri özel getirtiliyor. Çemen ise tam bir Gaziantep çemeni. Restoran sahibi ve işletmecisi Cuma Bey kahvaltılık tüm malzemelerin özenle getirtildiğini reçellerin bile ev yapımı olduğunu vurguluyor. Sucuklu yumurta ise inanılmaz lezzetli. Sucuk kesinlikle kokmuyor. Ekmekler fırından çıkar çıkmaz sofranıza sıcak sıcak geliyor. Biz İstanbul Kanaçısı’nın akşam yemeklerinde iddialı olduğunu biliyorduk ama kahvaltıda da harika olduklarını test edip onayladık. Restoran sahibi ve işletmecisi Cuma Bey oraya garson olarak girmiş. Yıllarca garsonluk yaptığı restoranda şu an patron. Tüm konuklarla tek tek ilgileniyor. Gerektiğinde servisi kendisi yapıyor gerektiğinde hoş sohbetini konuklardan esirgemiyor. Konuklar diyorum çünkü o restorana giren hiç kimse müşteri değil her biri Cuma Bey’in özel konuğu. Kuşadası’na geldiğinizde uğrayacağınız mekân olarak İstanbul Kanatçısı’nı tek geçiyor ve şiddetle tavsiye ediyorum. Grup yemeklerinizde, grup kahvaltılarınızda ya da kendinizi özel ve değerli hissetmek istediğiniz anlarda leziz yemekleri tatmak için ilk adresiniz Kuşadası İstanbul Kanatçısı olsun. Kısmet Otel karşısında olan restoran çok da merkezi bir yerde. Gazi Beğendi Bulvarı No:10-11 de yer alan bu keyifli restorana (0256) 618 0506 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Sevgi ve saygılar…

YORUMLAR

  • 0 Yorum