Şehrinaz Bayraktar

Şehrinaz Bayraktar

[email protected]

BURUK DUYGULAR

02 Temmuz 2016 - 23:43

Sevgili Ege Olay Okurları,

Devletime yıllardır hizmet veren bir birey olarak farklı kurumlarda farklı şehirlerde birçok deneyim kazandım. Bu deneyimlerim sayesinde insanları çok daha iyi tanıma fırsatı elde ettim. Şu hayatta öğrendiğim bir şey var ki “ikiyüzlünün dilinde tat kalbinde ise fesat gizli”… İnsanlar birbirlerinin özel hayatlarını kurcalamaya, birbirlerinin arkasından konuşup gıybet etmeye, kalp kırıp başkalarını incitmeye ve hiçbir şey olmamışçasına yüzlerine gülmeye o kadar meraklılar ki… Başarını, duruşunu, oturduğun evi, bindiğin arabayı, gezip gördüğün yeri hatta giydiğin çulu çaputu dahi kıskanıp fesatlananlar var. Lakin hayatları sağ ve sol omuzlarındaki iki kamera tarafından bir filme alınmakta. Ve bugün yaptıkları yarın mahşerin büyük ekranlarında yayında. Kaf suresi 18. Ayet: “Sağında ve solunda, onunla beraber oturan iki alıcı melek, yanında hazır birer gözcü olarak söylediği her sözü zapteder. Ne yazık ki insanlar unutuyor. Kıskançlık öylesine sarıyor ki ruhlarını ve bedenlerini ikiyüzlülükle gıybete koşuyorlar. İşte onlar hayâ elbisesini bırakanlar hayâsızlaşanlar… Allah bizleri onların şerrinden korusun.

On bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakıp bizler için canlarını veren şehitlerimize her gün bir yenisinin eklendiği buruk ve acılı bir bayram yaşadığımız hayırlı mübarek günlerde, Allah’a vereceğimiz hesapların başında gelen boş vaktimizi nasıl geçirdiğimiz konusunda dilimizin bize getireceği musibetlerden ve gıybetten korunmazı her geçen günümüzü Rabbimizi anarak, şehitlerimize dualar ederek, ülkemizin için huzur ve güven dileyerek geçirmemizi ümit ediyorum.

Tüm Müslüman âleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Bu mübarek günde tek duam ülkeme de bir an önce bayram sevincinin gelmesi. Buruk bayramların yaşanmadığı, şehit haberleri almadığımız, patlamaların olmadığı, insanlarımızın huzur ve güven içinde varlığını sürdürdüğü bir bayram sevinci… Hiçbir çocuğun annesiz, babasız kalmadığı, hiçbir annenin evladını toprağa vermediği, sol yanımızın sızlamadığı bir bayram sevinci… Yanmasın yüreğimiz, sızlamasın artık sol yanımız, ama bizlere bu acıları yaşatanlar da dilerim ki tez zamanda ciğer bağından yansın…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum