Serter, İzmirli minibüsçülerin sorunlarını dinledi, çözüm için çalışma sözü verdi

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter’i İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’nı ziyaret ederek minibüsçü esnafı ile bir araya geldi. İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici ve Yönetim Kurulu ile 2 saati aşan bir süre toplantı gerçekleştiren Serter, minibüsçü esnafının sorunlarını dinledi ve çözüm için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Serter, İzmirli minibüsçülerin sorunlarını dinledi, çözüm için çalışma sözü verdi
Editör: Ege Olay
02 Aralık 2022 - 12:28 - Güncelleme: 02 Aralık 2022 - 12:33
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’nın Yenişehir’deki merkezinde gerçekleşen ziyarette yaşadıkları sorunlarını aktaran İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kayışdikici, geçen yıldan bu yana 3 kat artan motorin fiyatları ve ekonomide yaşanan sıkıntıların Minibüsçü esnafını da doğrudan etkilediğini söyledi.

“Güzergah ile ilgili sorunlar çözülmeli

İzmir’de de Minibüs esnafının hat güzergahları ile ilgili sorun yaşadığını, bazı hatlardaki fazla minibüs sayıları dolayısıyla esnafın para kazanamadığını belirten Kayışdikici, “Biz Oda olarak sorunlarımızı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, UKOME’ye sürekli aktarıyoruz. Bazı hatlarda yığılma var. Biz bunun önüne geçilmesi için alternatif minibüs rotaları oluşturuyoruz. Ağırlıklı olarak diğer toplu taşımanın olmadığı güzergahları belirliyoruz. İzmir’de 1117 adet hatlı minibüs yer alıyor. Minibüs sayısının artırılmadan farklı güzergahlara aktarılması ile hem şehir içi trafikte rahatlama olacaktır hem de vatandaşımızın ulaşımı rahatlayacaktır. Minibüsü kullanan vatandaşlarımız gideceği yere daha kısa sürede ve daha az vasıta değiştirerek ulaşacaktır. Bu konudaki taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Bir diğer sorunumuzda Karşıyaka’da Hükümet Konağı’nın yanında yer alan minibüslerin kullandığı otopark. Bu otoparkımız bakımsız. Yağmur yağdığında su sızdırıyor. Tadilat yapılması gerekiyor. Bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediyemizin desteğini bekliyoruz” dedi.

“Sorunları yöneticilerimize aktaracağım”

İzmir Milletvekili Bedri Serter de esnafın yaşadığı sorunları yakından bildiklerini belirterek, minibüs esnafının da benzer sorunlarla ayakta kalmaya çalıştığını söyledi. İzmir Minibüs Esnafı Odası’nı yerinde ziyaret ederek sorunları ilk ağızdan dinlemek istediğini vurgulayan Serter, “Minibüs Esnafı Odası üyelerinin sorunlarını yakından takip ediyor. Toplantı sırasında bana detayla bilgi aktardılar. Güzergah değişiklikleri ve yeni güzergah taleplerini dinledim. Ayrıca Karşıyaka’daki otoparkta yaşanan sıkıntıları da öğrendim. Bu bilgileri ilgili yerel yöneticilerimizle de paylaşacağım. Çözümü noktasında elimden geçen gayreti göstereceğim. Minibüs esnafımızın da eğitim çalışmaları ile hizmet kalitelerini daha da iyileştirmek için çalışmaları gerekiyor. Hep birlikte karşılıklı olarak yapılması gerekenleri hayata geçirerek, hem esnafımızın kazanmasını hem de İzmirli hemşehrilerimizin daha iyi hizmet almasını sağlamak için çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum