Saz'ın Hikayesi Belgesel Oldu

EGEOLAY/Kültürümüz de çok önemli bir yere sahip olan Saz’ın hikayesinin nesilden nesile aktarılması için Diyarbakır’lı Yönetmen, Türk Halk Müziğinin Duayenlerinin hikayelerini dinleyerek ‘Ağaçtan Dervişe’ adlı uzun metrajlı belgesel filmini çekti.

Saz'ın Hikayesi Belgesel Oldu
Editör: Ege Olay
07 Mayıs 2021 - 16:35
Diyarbakır’lı ödüllü yönetmen Mehmet İsmail Çeçen tarafından hazırlanan belgesel filminde Saz’ın ağaçtan dervişe giden süreci anlatıldı. 
                        
Uzun metrajlı belgesel film de Ünlü Saz ustası Hüseyin Eroğlu'nun Kahramanmaraş'ın köylerinden getirdiği ağaçları işleyerek Saz haline getiriliş süreci ve ünlü halk ozanlarının Saz’la olan hikayeleri konu alındı.
 Dünyaca ünlü halk ozanlarından Erdal Erzincan, Tolga Sağ, Özlem Özdil ve Mazlum Çimen'in sazla tanışma hikayelerini ele alan belgesel filminin yapımcılığını Lily medya, Danışmanlığını Zuhal Akmeşe, Görüntü yönetmenliğini Cihat Bilen, Hukuk danışmanlığını Mustafa Sevik ve filmin sponsorluğunu ise Otostore Melih-MevlütNazlıcan ve Selen ALMAÇ DENİZ yaptı.

‘Ağaçtan Dervişe’ uzun metrajlı filmin Yönetmenliğini yapan Diyarbakır’lı Yönetmen İsmail Çeçen, enstrümanlar üzerine yapmış olduğu araştırmalar sonucunda 5 aylık bir süre içerisinde flim çekimlerini tamamladıklarını belirterek, "Filmin çekimlerini ustalarla yaparken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ve kültürümüz de çok önemli bir yere sahip olan Saz’ın hikayesinin nesilden nesile aktarılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Çeçen,
“Kahramanmaraş, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da yapmış olduğumuz çekimleri sürecinde müthiş bir dayanışma gördüm. Çekimlerini yaptığım Üstadların misafirperverliği, sanata verdiği kıymeti gördükçe ne kadar doğru bir çalışmanın yapıldığına inandım."dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum