"Millet bahçeleriyle; sosyal, kültürel ve ekonomik değer katan cazibe merkezleri oluşturuyoruz"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Millet Bahçesi Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Şehirlerimize kazandırdığımız her millet bahçesiyle; sosyal, kültürel ve ekonomik değer katan cazibe merkezleri oluşturuyoruz” dedi.

"Millet bahçeleriyle; sosyal, kültürel ve ekonomik değer katan cazibe merkezleri oluşturuyoruz"
Editör: Ege Olay
08 Haziran 2023 - 14:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla Dokuz Millet Bahçesi Toplu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı.

Adıyaman’la birlikte dokuz ayrı şehirdeki dokuz adet millet bahçesinin açılışını aynı anda yapmanın sevincini yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; Adıyaman Millet Bahçesi 505 bin metrekare, Giresun, Bulancak Millet Bahçesi 28 bin metrekare, Düzce, Cumayeri Millet Bahçesi 72 bin metrekare, Bursa, Harmancık Millet Bahçesi 40 bin metrekare, Bolu, Gerede Millet Bahçesi 295 bin metrekare, Afyonkarahisar, Şuhut Millet Bahçesi 125 bin metrekare, Adana, Aladağ Millet Bahçesi 200 bin metrekare, Sivas, Şarkışla Millet Bahçesi 150 bin metrekare, Erzincan, Tercan İlçesi, Camiişerif Millet Bahçesi 52 bin metrekare olmak üzere açılan bahçelerin 1 milyon 466 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğunu açıkladı.

Şehirlere güzellik katacak millet bahçelerinin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu millet bahçelerimizden her biri; yeşil alanları, tesisleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları ve sundukları diğer imkânlarla gerçekten göz kamaştıran projelerdir” dedi.

“KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİĞİNİN DE DÜZENLENDİĞİ MİLLET BAHÇELERİMİZ, BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURMAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, millet bahçeleriyle şehirlerimize, insanımızın nefes alabileceği yeşil alanlar kazandırmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda günümüzde çocuklardan yaşlılara, gençlerden çalışanlara kadar farklı toplum kesimlerinin sosyal ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Şehir hayatının kargaşasından yorulan vatandaşlarımız, ruhlarını burada dinlendiriyor, evlatlarımız burada sosyalleşiyor, gençler burada buluşuyor. Her yaş grubundan insanımız burada spor ve egzersiz yaparak, sağlıklı bir hayat sürme imkânına kavuşuyor. Pek çok kültür-sanat etkinliğinin de düzenlendiği millet bahçelerimiz, bu yönleriyle büyük bir boşluğu doldurmaktadır. Şehirlerimize kazandırdığımız her millet bahçesiyle; sosyal, kültürel ve ekonomik değer katan cazibe merkezleri oluşturuyoruz.”

Millet bahçelerinin tamamının afetlerde toplanma alanı olarak da hizmet vermekte olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde, bu tarz toplanma alanlarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

“Çevre ve şehirlilikte attığımız her adımın, hayata geçirdiğimiz her projenin, bu süreçte çok ciddi faydasını gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimizin ehemmiyeti de anlaşılmış oldu. Milletimize sözümüzü tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum