DİSK/Genel Başkanı Çerkezoğlu, Limter-İş'e geçen İzdeniz çalışanları ile buluştu

EGEOLAY/İZDENİZ şirketinde çalışan işçiler, mevcut sendikaları olan Türk Deniz-İş Sendikası ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle DİSK'e bağlı Limter İş’e geçiyorlar.

DİSK/Genel Başkanı Çerkezoğlu, Limter-İş'e geçen İzdeniz çalışanları ile buluştu
Editör: Ege Olay
17 Eylül 2021 - 18:30
İşçilerin Limter-İş Sendikasına geçiş çalışmaları nedeniyle DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’da İzmir’e gelerek işçilerle görüştü.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz işletmesinde çalışan kaptan, gemi ve büro çalışanları DİSK’e bağlı Limter-İş sendikası üye olmaya devam ediyorlar.  Daha önce Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı ve Yönetim Kurulu üyeleri İzdeniz çalışanları ile toplantılar yapmış, Limter-İş sendikasının sendikal anlayışını, işleyişini, toplu sözleşmelerine bakışını, Türkiye Denizciler Sendikasından sendikalarına geçiş durumunda izlenecek yolu anlatmıştı.
 
Karşıyaka, Bostanlı İskelesinde işçilerle buluşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral, işçilere çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya, DİSK Bölge Başkanı Memiş Sarı,  DİSK/ Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Uyar, DİSK /Güvenlik-Sen Başkanı Serdar Aslan, DİSK/ Turizm-İş Sekreteri Ahmet Süzük, Genel-İş 1. Nolu Şube Temsilcileri de  katılarak destek verdi.
 
Toplantıda Çerkezoğlu, Saygılı ve Sarı birer konuşma yaptılar.
 
DİSK HER ZAMAN YANINIZDA OLACAK
 
DİSK Genel Başkanı arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada, “İzdeniz çalışanlarının Limter-İş sendikasını tercih etmesi  doğru bir karardır. Öncelikle hepinizi kutluyorum. DİSK onurlu bir sendikadır. DİSK, işçi sınıfının emekçilerin toplu sözleşmesinden demokratik haklarına, sosyal haklarına ve insanca yaşamı için gerekli olan her şey için vardır. Demokrasi mücadelesinin bir parçasıdır. DİSK,  her zaman yanında olacak. Ne zaman isterseniz koşup geleceğiz. “dedi.
 
İşçilere yönelik bir konuşma yapan DİSK Bölge Başkanı Memiş Sarı da, ikinci kez kendileri ile toplantıya katıldığını, DİSK ailesine katılmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “ Limter-İş’e üye olmakla doğru yaptınız. Tüm arkadaşlarımıza anlatalım. Sendikal ve demokratik haklarını doğrudan yana kullanmalarını isteyelim. Belediye başkanımız ile de medeni bir görüşme yaptık. Emekçilerin tercihlerine saygılı olduğunu gördük. Sendika değiştirmek anayasal bir haktır. Bu nedenle tereddüt etmeyin. Buradan ifade edelim ki, kim size baskı yaparsa hep birlikte karşısında durur, mücadele ederiz. Bu güvenceyi size veriyorum.”
 
TÜM  İŞÇİ ARKADAŞLARI YUVALARINA BEKLİYORUZ

Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı’da, toplu sözleşme dönemine kadar mevcut sözleşmeden dayanışma aidatı ödeyerek her işçinin yasal bir hak olarak yararlanacağını,  hiçbir çalışanın hak kaybı olmayacağını,  DİSK’in tarihine ve sendikal anlayışına uygun sendikacılık yapacaklarını, üye çalışmalarının tamamlanmasına paralel şube açabileceklerini anlatarak, “ Anayasal ve yasal olarak sendikamızda yer almamanız için bir engel, bir sorun yok. Mevcut sendikayı değiştirmek en doğal hakkınız. Önemli olan sizlerin karar vermesidir. Biz arkadaşlarımızı son derece kararlı gördük. Ulaşamadığımız arkadaşımız kalmamalı.Doğru,dürüst, adaletli ve emekçilere yaraşır ve yakışır bir sendikacılık için DİSK’te, Limter-İş’te buluşuyoruz.”dedi.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum