BODER Başkan Adayı Ömer Faruk Dengiz: "Bu değişimde kazanan Bodrum olacak"

EGEOLAY/Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği’nde (BODER) seçim heyecanı devam ediyor.

BODER Başkan Adayı Ömer Faruk Dengiz: "Bu değişimde kazanan Bodrum olacak"
Editör: Ege Olay
18 Haziran 2021 - 11:01
Bodrum turizmine yön veren Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer alan BODER’de Mavi Değişim Ekibi olarak yola çıkan Ömer Faruk Dengiz ve yönetim kurulu üye adayları ziyaretlerini sürdürüyor.

Çalışmalarını “BODER değişiyor” sloganıyla projelendiren Ömer Faruk Dengiz, gelecekte yakın işbirliği içinde çalışacakları kurumların seçim öncesindeki değerlendirdiğini söyledi.

Bodrum turizminin geleceğine yön verecek bir ekiple yola çıkan Very Chic Hotel CEO’su Ömer Faruk Dengiz, “biz önce fikri bulmak ve sonra fikri bir ürüne dönüştürmekten yanayız.
İyi bir fikriniz yoksa iyi bir ürün elde edemezsiniz. Bunları ürüne dönüştürmeden önce muhatapları ve paydaşlarıyla bunları değerlendirip genel kurulda birbirinden seçkin BODER üyelerine öyle sunmak istedik. Turizm emek yoğun bir sektör. Katma değeri yüksek bir sektör. Ankara’daki bürokrasiden Mumcular’daki domates üreticisine kadar herkese ve onların görüşlerine ihtiyacımız var. Bunun için üyelerimiz kadar onlarla birlikte yeni ufuklar açacağımız paydaşlarımıza da ihtiyacımız var. Bu yüzden ilk ziyaretimizi de Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’a yaptık. Onu Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez izledi. Çok önemli projeleri paylaşıp, çok değerli geri dönüşler aldık. Biz BODER’de değişimin ve Bodrum’da büyümenin yanındayız” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

BODER Başkan adayı Ömer Faruk Dengiz, yaptıkları ziyaretler sırasında olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek göreve hazır olduklarını vurguladı.

Yeni projelerin Bodrum ve turizm sektörü için çok önemli olduğunu söyleyen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, değişen koşullara ayak uyduran ülkeler ve kentlerin pandemi sürecinden yenilenerek çıkacağını belirtti.

Bodrum için yapılacak çok şey olduğunu vurgulayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'da sektördeki hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve personelin eğitiminin önemli olduğu dile getirdi.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Sektörün geleceğine yön vermek için ciddi ve kapsamlı bir turizm envanteri çıkardıklarını kaydetti. Kocadon, “Bu envanter sayesinde sektörün fotoğrafını daha net çekip, sorunların çözümüne daha hızlı varacağız. Bir başka önemli konu da üniversite - STK işbirliğiyle Bodrum’a Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi’nin Turizm Bölümü kazandırmak olmalıdır. Bunun için ilk adımı siz atarsanız biz de BODTO olarak gerekli desteği sağlamaya hazırız” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum